Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Vítězové celoevropské soutěže Euro Design Contest

Autor článku: Karel Heinige   
Pátek, 23 Listopad 2012 12:02

Tags: Design | Dolce | Gusto | Nescafé | Soutěž | Vítěz

VitezkaCR-1247Nadějní návrháři a kreativní lidé z 19 evropských zemí soutěžili mezi sebou prostřednictvím sociální sítě o nejlepší návrh designu kávovaru Nescafé Dolce Gusto. První etapa soutěže, národní kolo, byla zahájena 10. září 2012. Národní vítězové se pak utkali v mezinárodním boji, který vyvrcholil 10. listopadu živě vysílaným slavnostním předáním cen v italském Miláně.  Vybrán nebyl jen jeden, ale hned dva vítězové, jejichž designy kávovaru Melody se budou vyrábět v limitované edici na jaře roku 2013. Pro účast v této unikátní, inovativní a originální soutěži se soutěžící museli zaregistrovat na regionální facebookové stránce Nescafé Dolce Gusto. Na výběr pak měli ze dvou možností, jak design navrhovat. Buď ve speciálně vytvořené grafické aplikaci, která byla přímo na Facebooku, nebo si mohli stáhnou obrys kávovaru a návrh dělat ve vlastním grafickém programu.


Celá soutěž byla rozdělena do dvou samostatných částí: první etapa, národní kolo, se konala od 10. září do 15. října 2012. Během této doby lidé hlasovali pro různé návrhy. Z deseti návrhů s největším počtem hlasů pak mezinárodní porota vybrala jeden nejlepší z každé země.
Této fáze soutěže se zúčastnilo asi 100 000 fanoušků, kteří předložili zhruba 10 000 návrhů, které nasbíraly kolem 250 000 hlasů.
Závěrečná fáze soutěže byla opravdovým evropským šampionátem 19 zemí a vyvrcholila 10. listopadu speciální akcí v italském Miláně. Všech 19 finalistů tak vyhrálo víkendový pobyt pro dva v evropské metropoli módy a designu. Zde se zároveň účastnili slavnostního ceremoniálu v prostorách Spazio Anniluce, vyhlášeném místě italské kreativity a designu.
Hlasování skončilo ve všech 19 zemích najednou. A to 10. listopadu ve 20:00. V této chvíli mohli fanoušci na Facebooku sledovat živý přenos vyhlášení vítězů. Cenu dostal kávovar s největším počtem hlasů a také jeden model vybraný odbornou porotou. Nejvíce fanoušci ocenili barevný model kávovaru Melody 3 od rumunského návrháře. Jeho návrh nasbíral celkem 8 417 hlasů. U odborné poroty zvítězil belgický návrh kávovaru popsaného různobarevnými nápisy.

Všechny vítězné kávovary si můžete prohlédnout na facebookové stránce Nescafé Dolce Gusto těchto zemí: Rakousko, Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Řecko, Itálie, Malta, Nizozemsko, Norsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Slovensko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Spojené království.

 

CZ_SK_RO-1247
Vítězné návrhy z České republiky, Slovenska a Rumunska (vítěz u fanoušků Facebooku)
GB_BE_SF-1247
Anglie, Belgie (vítěz dle poroty) a Finska
Po_Sp-It-1247
Portugalska, Španělska a Itálie


Mohlo by vás zajímat: