Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Olympus odhaluje svůj nejmenší fotoaparát s výměnnými objektivy

Autor článku: Olympus   
Čtvrtek, 30 Červen 2011 15:37

Olympus_E_PM1_1126Nový Olympus PEN Mini (E-PM1) patří mezi nejmenší a nejlehčí systémové fotoaparáty s výměnnými objektivy. Olympus vyvinul PEN pro lidi, kteří lpí především na kvalitě fotky, ale přitom se nechtějí nocit s velkými těžkými zrcadlovkami, které jim připadají příliš složité na ovládání. Olympus PEN Mini toto vše mění. Mini produkuje snímky v kvalitě zrcadlovky při velmi jednoduchém ovládání. Tak jako u ostatních fotoaparátů PEN, nezáleží ani u Mini na tom, jak dobří nebo špatní fotografové či kameramani jste. PEN Mini provede ta správná nastavení za vás, popřípadě vás nasměruje na správnou cestu. Každá položka v menu má svůj vlastní popisek v samostatném okně, pro případ, že si nebudete vybranou funkcí jisti. S pomocí Live Guide menu provedete jinak náročné změny a nastavení velmi jednoduše posuvníkem na LCD a přitom v reálném čase sledujete výsledek prováděné změny.

Tímto způsobem dokážete upravit například sytost barev, provést rozostření pozadí, změnit barevné ladění snímku, upravit jas či zachytit pohybovou neostrost v záběru. Toto menu pomáhá pochopitelně i při nahrávání video sekvencí. Mini dokáže nahrávat video v plném rozlišení v 1080i Full HD AVCHD formátu, který zabírá méně paměti a přitom je vhodný pro promítání na TV. Alternativně lze ukládat video ve formátu 720p HD Motion JPEG, který je vhodný pro střih a úpravy na počítači.

Mini disponuje i sadou uměleckých filtrů. V nabídce jsou filtry Pop Art, Jemná kresba, Zrnitý film, Camera Obscura, Diorama a také Dramatický tón, který dodává snímkům dynamickou atmosféru zdůrazněním kontrastů. Všech 6 filtrů lze aplikovat jak při focení, tak při natáčení videa. Všechny bez nutnosti použití počítače. Jakmile jsou záběry hotovy, můžete se o ně podělit jejich promítnutím na velkoplošné TV s pomocí HDMI výstupu.

Jako systémový kompaktní fotoaparát je E-PM1 kompatibilní s celou řadou výměnných objektivů a dalším příslušenstvím. Hlavní kit obsahuje inovovaný základní objektiv M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm (28-84mm) 1:3.5-5.6 II R. Kromě toho dokáže PEN Mini fungovat s dalšími 500 objektivy (některé vyžadují adaptér), včetně objektivů M.ZUIKO DIGITAL. Díky vestavěnému stabilizátoru obrazu nezáleží na tom, jaký objektiv nasadíte, všechny budou vždy stabilizované.

Kromě externího blesku, dodávaného v balení u fotoaparátu, lze k přístroji připojit celou řadu dalšího příslušenství. Do konektoru pro příslušenství AP2 nasadíte například elektronický hledáček, externí mikrofon, Bluetooth komunikátor PENPAL pro bezdrátový přenos dat, nebo makro světla.