Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Drone Volt uvádí na trh svůj dohledový dron

Autor článku: Tisková zpráva   
Čtvrtek, 14 Leden 2016 00:00

Tags: bezpilotní letouny | Dron | Drone Volt | Hardware

DRONE VOLT ilustracniFrancouzský výrobce profesionálních dronů Drone Volt předvádí technologický pokrok prostřednictvím svého originálního profesionálního dronu Z18 UF (Unlimited Flight), schopného nepřetržitého dohledu nad oblastmi a akcemi, kde je prioritou bezpečnost: průmyslové lokality s citlivými infrastrukturami, silniční sítě, záchranné a pátrací akce, podpora po přírodních katastrofách, davová shromáždění, atd.

Tento inovativní model je představen poprvé na stánku firmy Drone Volt (stánek č. 435, hala 9) na veletrhu IWA v Norimberku (Německo) od pátku 4. března do pondělí 7. března 2016.

DRONE VOLT 1

Růst trhu dohledových dronů

Prodeje civilních bezpilotních letounů pro bezpečnostní aplikace a sledování by měly dosáhnout 193 milionů EUR v roce 2020, podle studie prováděné "En Toute Sécurité" ve spolupráci s FPDC (Profesionální federace civilních dronů – Francie). Jako odpověď na rostoucí poptávku po dohledových dronech se stále propracovanějšími funkcemi přišel tým R&D v Drone Volt s dohledovým řešením v podobě Z18 UF.

Několikadenní bezpilotní létání

Z18 UF, skutečná autonomní monitorovací stanice, je drátový dron schopný 24hodinového stacionárního letu k zajištění bezpečného, nepřetržitého leteckého dohledu. Vybaven kamerou s výkonným zoomem ×18, je připojen kabelem k napájecí stanici na zemi, speciálně navržené pro tento upoutaný dron.

Patentovaný inteligentní upevňovací systém umožňuje operace, které mají být bezpečně provedeny. Toto zařízení, výškově nastavitelné až do 40 metrů, nabízí několik možností pořizování záběrů na malou vzdálenost při rozsahu 360°, vysílaných vysokou rychlostí a v reálném čase díky svému vlastnímu rádiovému spojení.
Rychlý čas přípravy, něco přes 10 minut, umožňuje téměř okamžité nasazení tohoto mobilního monitorovacího zařízení na potřebném místě.

DRONE VOLT 2

Množství možných nasazení

Dron Z18 UF nabízí širokou škálu aplikací:
• Inspekce a dohled lokalit, jako jsou komunikační věže a antény, ropné rafinérie a vrtné plošiny, letiště, větrné elektrárny, mosty a přehrady, energetická zařízení atd.
• Doporučuje se také k podpoře operací civilní obrany: záchrana nebo vyhledávání, pomoc při mimořádných událostech po živelných pohromách, akce hasičů, sledování hranic, davový dohled a sledování demonstrací a shromáždění atd.
• V neposlední řadě mohou být použity v oblasti bezpečnosti silničního provozu pomocí monitorování provozu, k analýze dopravních zácp, nehod, atd.


Mohlo by vás zajímat: