Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Ušetřit za výkresy, v barvách, a dvakrát rychleji

Autor článku: Redakce   
Středa, 23 Březen 2016 00:00

Tags: Hardware | MP CW 2201 | Multifunkce | Ricoh | velkoformátové tiskárny

Ricoh ilustracniSpolečnost Ricoh uvádí na náš trh druhou generaci multifunkčního barevného velkoformátu Ricoh MP CW 2201. Jeho předchůdce vstupoval na trh před dvěma lety, kdy získával barevný výstup v projekční a konstrukční praxi stále výraznějšího postavení. Jak vyplývá ze statistik prodejů, černobílé zpracování tonerovými tiskárnami stále ustupuje a počet instalovaných barevných inkoustových velkoformátů naopak vzrůstá. Ty jsou v oblasti CAD a GIS aplikací využívány již řadu let, ale jejich výraznějšímu využití brání některá technologická omezení. Nová multifunkce od Ricohu však tyto konvence již podruhé mění.

K chytré hlavě patří šetrný gel

Použitá tisková technologie je originálním patentem společnosti Ricoh. Speciální, zcela vodostálá barviva v podobě gelu umožňují výtisky libovolně máčet bez jakékoli úpravy ihned po vytištění, aniž by došlo k sebemenšímu rozpití. Výkres tedy můžete vzít rovnou na stavbu a v případě deště bez jakéhokoliv vzrušení dál odečítat ty drobné rozměry, které projektant kvůli nedostatku místa napsal tím nejmenším písmem. Nejen, že se nerozmočí, ale díky piezo tiskovým hlavám budou nádherně ostré a čitelné. I tyto hlavy jsou z vlastní produkce Ricoh. Jejich životnost je shodná s životností celého zařízení, není tedy nutné je v průběhu měnit, což generuje výraznou úsporu nákladů. Navíc dokážou tvořit kapky gelu o velikosti 2 pl, což je polovina toho, co produkují tradiční inkoustové systémy. To generuje další úsporu v podobě snížení spotřeby gelu. Při tisku totiž není nutné výrazné překrývání tiskových bodů pro zajištění ostrých kontur křivek. V sytých plochách to znamená dosažení potřebné barevnosti, bez zvlnění tenkého papíru, ke kterému často dochází u klasického inkoustu. Gelové složení je navíc mnohem hustší a nevpíjí se tolik do samotného tiskového média.

Barevné zrychlení, dokonalé mapy a krásné plakáty

Již první generace gelových velkoformátů dokázala tisknout černobílé výkresy ve stejné rychlosti, jako laserové systémy. Ricoh MP CW 2201 přidala na rychlosti i v barvě a důmyslným zdvojením CMY kanálů chrlí data na tiskové médium rychlostí více než 2 výkresy A1/min. V kombinaci s ponorným řezacím nožem, které umožňuje řez bez zastavení tisku, se jedná o nejrychlejší barevný velkoformát ve své třídě. Díky gelovému barvivu jsou i při této rychlosti čáry naprosto ostré, a to i na zcela obyčejném papíru. Všichni uživatelé, jejichž hlavní náplní velkoformátové dokumentace jsou klasické CAD aplikace, tedy výkresy, plány, projekty budov, rozvody inženýrských sítí, ale také mapy, dopravní trasy nebo 3D design, si mohou být jistí, že kvalita tisku i produkce zcela uspokojí jejich požadavky.

Ricoh 1

Konfigurace a parametry

Multifunkční barevné velkoformátové zařízení Ricoh MP CW 2201 je vybaveno dvěma automatickými rolemi, vstupem pro volné listy a stojanem s výstupním zásobníkem. Integrovaný barevný skener technologie CIS umožňuje jak plnohodnotné černobílé i barevné kopírování, tak skenování do souboru. Skenovat lze standardně na síťové disky, FTP, SMB nebo přímo do e-mailu, ale také na USB disky nebo přímo na SD karty používané v mobilech nebo fotoaparátech. Samozřejmostí je přímé zpracování standardních datových formátů, jako jsou TIFF, HP-GL/2, HP-RTL nebo JPEG, ve standardu je i možnost přímého tisku PostScript a PDF. Konstruktéry, projektanty a stavaře, jakož i mnohá kopírovací centra jistě uspokojí možnost tisku CAD formátů DWG, DXF i DWF.

Barevné multifunkční zařízení Ricoh MP CW 2201 bude v České a Slovenské republice dostupné od měsíce května 2016.


Mohlo by vás zajímat: