Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

HPE uvádí nový server Superdome Flex

Autor článku: Iga Malinwska   
Čtvrtek, 07 Prosinec 2017 00:00

Tags: Hardware | HPE | Intel | MC990X | Superdome Flex

superdomex ilistracniSpolečnost Hewlett Packard Enterprise (HPE) uvedla na náš trh nový stavebnicový server Superdome Flex, který je určen pro výpočetně náročné úlohy a databázové aplikace využívající in-memory technologii, kdy jsou všechna data uložena v operační paměti serveru. Výkon a výbava HPE Superdome Flex se tak plně uplatní především pro složité vědeckotechnické výpočty a pro běh aplikací nad databázemi, jakými jsou např. SAP HANA, MS SQL 2016, Oracle 12c, které in-memory zpracování podporují. Na Superdome Flex běží standardní operační systémy, jaké známe ze světa serverů x86, tedy především Linux (RedHat, SuSE a Oracle). Připravuje se také podpora Windows a VMware. Superdome Flex je tak alternativou pro migrace nákladných unixových podnikových aplikací na Linux nebo v budoucnu i Windows.

HPE Superdome Flex Dokáže otevřít cestu k poznání vašich obchodních procesů v reálném čase

Má dostatek výpočetní mohutnosti pro analýzu dat v reálném čase

  • Bezkonkurenční škálovatelnost 4–32 soketů pro Intel Skylake, 768 GB–48TB+ paměti
  • Vysoce rozšiřitelný pro další růst; velmi rychlé systémové propoje (Flex Grid)

Udrží krok s rostoucími požadavky vašeho podniku

  • Modulární 4soketový stavební blok, nízká pořizovací cena 4/8soketové verze
  • Otevřená správa (Open Source) a hardwarové oddíly (partition – nPar) pro hybridní IT

Zabezpečení kritických aplikací

  • Osvědčené RAS funkce Superdome X
  • 99.999% dostupnost (single system availability)
  • HPE Pointnext kritické služby podobně jako pro HP-UX

Navržen na principech Memory-Driven Computing

Superdome Flex kombinuje technologie používané v superpočítačích řady Superdome X a v serverech MC990 X (dříve UV300 společnosti SGI, kterou HPE koupilo). Cílem vývoje serveru Superdome Flex bylo přiblížit se výkonu a vlastnostem superpočítačů a současně zvýšit dostupnost a především flexibilitu serveru, kdy je možné jeho výkon postupně rozšiřovat bez nutnosti pořídit hned v prvním kroku drahé šasi, jako je to běžné u superpočítačů.

Server Superdome Flex je proto osazen procesory Intel Skylake Platinum a Gold a lze jej postupně rozšiřovat od 4 až na 32 procesorů a 96 TB operační paměti. Díky originálnímu firmware HPE dosahuje Superdome Flex velmi vysoké dostupnosti (99,999 % v jednom systému). Ovšem jeho stěžejní výhodou je už zmíněná stavebnicová škálovatelnost. Zákazník kupuje pouze výkon, který zrovna potřebuje, a systém může postupně nejen rozšiřovat, ale díky možnosti vytváření HW oddílů i přerozdělovat zcela podle svých potřeb.

Příkladem praktického využití výkonných serverů optimalizovaných pro in-memory aplikace (postavených dle konceptu „memory driven“) je nasazení serverů HPE v Německém centru pro neurodegenerativní choroby, kde je již využíván funkční prototyp počítačového systému The Machine. Z původní 22minutové délky zpracování se zde jedna výpočetní úloha zkrátila na 13 sekund. Superpočítač The Machine je vybaven největší operační pamětí na světě, jejíž kapacita je 160 TB. Všechny procesy přitom obsluhuje pouze jediná instance operačního systému Linux.


Mohlo by vás zajímat: