Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Integrované navrhování tvarů

Autor článku: Siemens PLM Software   
Pátek, 05 Duben 2013 12:00

Tags: 3D CAD | CAM | modelování povrchů | Strojírenství

Siemens PLM-navrhovani-tvaru1Software NX byl vždy znám tím, že podporuje konstruktéry, kteří při vývoji tvaru produktu vyžadují maximální možnosti. Zkoumáme, jakým způsobem mohou jeho nástroje pro modelování povrchů pomoci firmám všech typů, jsou-li použity jako součást postupu integrovaného návrhu a výrobního procesu.

Požadavek na kvalitní a estetický návrh již není jen doménou automobilového průmyslu nebo výrobců exkluzivních designových produktů. Dnes je design více než kdy jindy vnímán každým spotřebitelem a vše od průmyslového strojního zařízení až po předměty, které jsme dříve považovali za čistě funkční, musí nejen správně fungovat podle specifikací, ale i dobře vypadat.

To vedlo k posunu v nárocích konstruktérů a inženýrů na CAD nástroje. Zatímco dříve v rámci systému vývoje výrobků postačovaly prizmatické tvary, nyní se každý snaží vytvářet a upravovat povrch modelů s vysokou kvalitou.
Přestože moderní CAD nástroje dosáhly pokročilých funkcionalit z hlediska vytváření povrchů a jejich úprav, bývají často odděleny od softwaru, který je používán pro další implementaci produktu do výroby.

Software NX vždy nabízel bohatou sadu nástrojů pro manipulaci s povrchy. Tyto byly nedávno posíleny zavedením modulu Synchronní technologie. Jemné úpravy povrchové geometrie lze nyní rychle rozšířit na celý model.
Výsledkem je integrovaná sada nástrojů, která se dá snadno používat, obsahuje hluboké a bohaté funkčnosti pro inteligentní tvorbu geometrie, jakož i očekávané funkce průmyslové standardní analýzy a příslušné ověřovací nástroje.

Skutečný přínos aplikace tohoto integrovaného systému však spočívá v tom, že pokročilé nástroje pro tvorbu a úpravu povrchů nyní uživateli umožňují využívat stejná data v rámci konstrukčních činností, jakož i inženýrské a výrobní přípravy.

Siemens PLM-navrhovani-tvaru2

Pracovní postup - využití volného modelování tvarů při vývoji počítačové myši

Převzato z časopisu Develop 3D.


Mohlo by vás zajímat: