Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Ohlédnutí za 4. ročníkem konference IT Forum 2009

Středa, 28 Duben 2010 15:03

Tags: Konference | PLM

IT Forum 2009Ve dnech 4.–5. listopadu 2009 se, tentokrát v hotelu Rustikal v Horní Cerekvi u Pelhřimova, dalším CADu zaslíbeném místě, uskutečnil již 4. ročník konference IT Forum. Každoročního setkání, pořádaného společností TD-IS s podporou partnerů Oracle a xPLM Solution, se zúčastnila čtyřicítka odborníků a zákazníků TD-IS.
První den zahájil Pavel Mareš, ředitel TD-IS, který představil společnost a shrnul novinky jak ve společnosti, tak i v oboru za poslední rok a následně se soustředil na klíčovou roli IT pro podniky v době krize.
Společnost TD-IS je zkušeným implementátorem ERP, PLM, DMS a CAx systémů. Její tým odborníků také vyvíjí a implementuje řadu vlastních softwarových produktů pro malé a střední podniky, o jejichž využití na konferenci promluvili spokojení zákazníci. Jako Certifikovaný partner společnosti Oracle TD-IS dodává a implementuje špičkové řešení pro správu životnosti produktů Agile Product Lifecycle Management – PLM, které umožňuje společnostem urychlit inovaci produktů a maximalizovat jejich ziskovost řízením informací, procesů a rozhodování o produktech během celé životnosti produktů.
Protože inovace a modernizace podnikových systémů pomáhá podnikům nejen zvýšit úspory v době útlumu, ale především připravit se na ekonomické oživení a opětovný nárůst výroby, rozhodlo se TD-IS rozšířit portfolio nabízených produktů Oracle. Například JD Edwards, Siebel CRM, Řízení výkonu Hyperion, User Produktivity Kit (UPK) patří právě mezi produkty, které zefektivňují řízení a chod organizace a výroby.

S historií PLM ve Škoda Electric, s důvody pro implementaci řešení EasyArchiv/PLM a průběhem implementace, a také jak probíhá změnové řízení v této aplikaci, seznámili posluchače zástupci divize Trakční motory. Po prezentaci o průběhu implementace EasyTechnology a EasyArchiv v nástrojárně firmy Ökologische Kautschuk Technologie přišlo na řadu využití těchto řešení u výrobce prefabrikovaných konstrukcí společnosti IP systém.

Velmi zajímavý zahraniční příspěvek měl Karl „Charly“ Wachtel z drážďanské firmy xPLM Solution. Přednáška byla sice trochu rozvleklá díky nesimultánnímu překladu, ale s řešeními této firmy rádi čtenáře CADu seznámíme někdy v příštím roce.

V bloku zaměřeném na produkty Oracle pro průmyslové podniky Milan Černý, solutions specialista Oracle, vyzdvihl výrazné rysy a přínosy především Oracle ERP (E-Business Suite, JD Edwards), EPM (Hyperion), CRM (Siebel), Demantra, UPK a dalších aplikací, které je odlišují od konkurence.
Zatím jediným implementátorem Oracle Agile v České republice je právě společnost TD-IS. Informace o řešení, které překračuje hranice PLM – Agile e6.1- novinky, přínosy migrace pro stávající uživatele, integrace s CAx systémy, add-on moduly a moduly Agile 9.3 zabraly několik hodin středečního programu.
IT Forum 2009
První přednáškový den zakončila Blanka Bendlová ze státní agentury CzechInvest informacemi o programu dotací na pořízení či rozšíření informačních a komunikačních technologií v malých a středních výrobních podnicích. Od 1. ledna 20010 bude opět možno podávat žádosti o tento typ dotací. Pro projekty s termínem ukončení nejdéle v únoru 2014 byly ministerstvem průmyslu a obchodu alokovány 4,2 mld. Kč. Účelem těchto dotací je podpořit konkurenceschopnost malých a středních podniků na českých i evropských trzích.

Večerní neformální diskuse s účastníky konference probíhala v hotelové restauraci provázena ladnými pohyby břišních tanečnic a podkreslená zvuky burácejících motorů autíček na autodráze. Večer za všechny prachy zažili příznivci hazardních her v kasinu a získaný „mamon“ utratili v závěrečné aukci propagačních a jiných hodnotných předmětů.

Druhý den pokračovaly prezentace představením nasazení EasyArchivu ve společnosti Klein&Blažek a spolupráce se subdodavateli – ostatními výrobci dílů pro automobilový průmysl. Hovořilo se nejen o plánování výroby v systému EasyTechnology, ale také o novinkách v EasyArchivu a v EasyPLM, zejména o integraci datových schránek, MS Office, CAx aplikaci a dalším.
Značný ohlas vyvolala přednáška doc. RNDr. Františka Ježka, CSc., ze Západočeské univerzity v Plzni o spolupráci vysokých škol s průmyslem v oblasti inovací a výzkumu. Zdá se, že cestou k úspěchu a zvýšení výkonnosti českého průmyslu a jeho inovačního potenciálu je především co nejužší spolupráce mezi těmito entitami. Proto je nutné podpořit spolupráci výzkumných organizací navzájem, a zejména jejich spolupráci s podniky, ekonomickými nástroji – podmínkami pro poskytování podpory tak, aby krátkodobě i dlouhodobě vzrostly přínosy výzkumu, vývoje a inovací pro ekonomiku a společnost. Cílem navrhované reformy je například zjednodušení systému struktury státní podpory, snížení počtu rozpočtových kapitol a administrativní zátěže, podpora excelence a kvality.
Zástupci společnosti Klein & Blažek prezentovali nasazení systému EasyArchiv u subdodavatelů dílů pro automobilový průmysl.
Odpoledne probíhaly praktické workshopy zaměřené na konkrétní aplikace, kde se zájemci mohli podrobně seznámit s funkcemi a konzultovat svoje problémy a potřeby s předními odborníky v oboru.

Prezentace z konference je možné zhlédnout na internetových stránkách www.td-is.cz. Pro přístupová hesla umožňující stažení prezentací kontaktujte info@td-is.cz nebo volejte na telefon +420 377 441 025.

Mohlo by vás zajímat: