Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

PARTsolutions ohlašují verzi 9

Středa, 21 Duben 2010 13:35

Tags: 3D CAD | Data

ps-v9_1016.jpgNa konec dubna 2010 je naplánováno uvolnění dlouho očekávané verze PARTsolutions verze 9. S odlišným modernizovaným vzhledem se uživatel setká již při instalaci a prvním otevření PARTdataManageru. Kromě celkově inovovaného designu směřuje většina vylepšení ke zvýšení uživatelského komfortu, výkonu a spolupráce s aktuálními 64bitovými aplikacemi. Nové je i důsledné použití unicode, mimo jiné kvůli zvyšujícímu se prodeji PARTsolutions v Číně, Japonsku a Asii. Díky tomu je ve verzi 9 podpora národních znaků včetně češtiny bezproblémová. Jedním z na první pohled viditelných vylepšení v PARTdataManageru je alternativní pohled na rozměrové tabulky dílů ve formě seznamu, ve kterém se variantní hodnoty vybírají pomocí kombo boxů.

Barevné rozlišení řádků usnadňuje orientaci mezi pevnými a volitelnými hodnotami, hodnotami z externích aplikací či odkazy na dokumenty.
Vylepšeno a zrychleno je kontextové vyhledávání podle textu i podle geometrické podobnosti, zcela nové je pak vyhledávání pomocí vlastní skicy. Stručným náčrtem v integrovaném bitmapovém editoru lze znázornit zjednodušený tvar vyhledávaného dílu a následně je možné spustit vyhledávání v celém nebo v části z katalogů.  Význam vyhledávacích funkcí nabývá na důležitosti, uvědomíme-li si, že PARTsolutions nejsou "jen" knihovny 3D modelů dílů používaných při konstruování, ale že jde o komplexní nástroj pro správu dílů na všech úrovních podniku včetně správy vlastních dílů. I samotný rozsah katalogů dává tušit, že vyhledávání je důležité a potřebné.  Objem katalogů se pohybuje kolem 40 GB dat. Konstruktéři mají představu, jaký je rozsah běžně používaných norem. Avšak PARTsolutions obsahuje vedle norem knihovny standardně vyráběných dílů, a ty jsou objemově vzhledem k normám zhruba 40x větší!
Všechny programové moduly a nástroje byly sjednoceny a lze je spouštět přímo z prostředí PARTdataManageru. Důležitý PARTupdate, zajišťující aktualizaci katalogů, pracuje ve více vláknech, což kromě zlepšení stability přináší i možnost jeho práce v pozadí.
Uživatelé, kteří ještě používají 2D systémy, přivítají možnost vytvoření a exportu více pohledů najednou, případně i celého a okótovaného 2D výkresu.
Inovovaný je i nástroj pro navrhování šroubových spojů PARTconnection, naproti tomu PARTshaft, nástroj pro vytváření hřídelových prvků, již není ve verzi 9 podporován.
Řada dalších inovací je spojena s použitím PARTsolutions ve spojení s dalšími systémy, kterými mohou být databáze, PDM, ERP a další.
Je samozřejmé, že všichni uživatelé jakékoliv verze PARTsolutions pracují se stále větším a větším množstvím katalogů. Za zmínku stojí, že se již dostalo i na katalogy některých tuzemských výrobců, jmenovitě třeba ZKL, SPINEA (Slovensko), před dokončením je i katalog firmy KNOMI.


Mohlo by vás zajímat: