Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Intergraph mění majitele

Pondělí, 12 Červenec 2010 07:28

Tags: CAD | GIS | Společnost

intergraph1028.jpgJedna z vedoucích firem na CAD a GIS trhu – Intergraph změnila 7. července svého majitele. Kupcem se stala švédská firma Hexagon AB, která ji získala za 2,1 miliardy dolarů. Celá finanční transakce proběhne v hotovosti v průběhu čtyřech let. Hexagon nabízí řešení pro získávání geoprostorových dat pomocí vzdušných nebo pozemních zařízení, proto GIS a CAD software Integraphu plně zapadá do firemní strategie. V jejím portfoliu najdeme mnoho společností vyrábějících či dodávajících strojírenské CMM a topografické systémy – Agatex, Brown & Shape, Cable Detection, CogniTens, ERDAS, DEA, GeoMax, Optiv, Leitz, Leica Geosystems, Romer, TESA, Technodigit, Scanlaser, Sheffield Measurement, Wilcox Associates a další.

Hexagon s pomocí Intergraphu může zákazníkům nabídnout komplexnější řešení pokrývající získávání prostorových dat na zemi, ze vzduchu nebo z vesmíru, a potom také jejich zpracování, správu a přenos odpovídajících informací do CAD nebo GIS systémů. Hexagon tak nyní plně propojuje skutečný svět s mapami nebo výkresy. Intergraph přináší do spojení software pokrývající mnoho oblastí, které jsou rozděleny na dvě divize. První pokrývá firemní konstrukční software, kam můžeme zahrnout energetiku, chemickou výrobu (rafinerie apod.) a loďařství. Hlavním produktem této oblasti je software SmartPlan. Druhá divize zahrnuje oblasti GIS jako je bezpečnost, státní správa a infrastruktura.

Intergaph, který loni oslavil 40 let od založení má velice zajímavou historii. Již v době založení se zaměřil na státní a velké organizace, proto nás nemusí překvapit, že Integraph se spolupodílel na měsíčním programu NASA. Jako jeden z prvních začal pracovat na grafických počítačových systémech zahrnující nejen hardware, ale také software. Pokud se podíváme do historie Intergraphu, tak v 70. letech přišel s řadou grafických terminálů, ale i s prvním interaktivním grafickým softwarme IGDS, který se velmi brzy stal průmyslovým standardem. V této době Intergraph nabízí software pro navrhování rafinerií a vedení potrubních tras, kde vedle sebe používá obrazovku a tablet pro zadávání údajů. Intergraph jako první používá počítačovou sít v CAD prostředí. Počátkem 70. let přišla první komerční zakázka – vytvoření mapových podkladů města Nashville. 80. léta znamenají pro Integraph dobu bouřlivého rozvoje. Uvedení prvního terminálu s rastrovým displejem; vývoj speciálních 3D grafických čipů pro rotaci, stínované zobrazování, zpracování perspektivy; nebo postavení 32bitové grafické stanice InterPro. Koncem osmdesátých let se Intergraph podílí na vzniku systému MicroStation. V devadesátých letech pokračuje ve vývoji grafických stanic a rozšiřuje softwarová řešení. Například v roce 1990 je podle Daratechu jedničkou v Americe a celosvětovou dvojkou na CAD/CAM/CAE trhu. Produkty Intergraphu se podílí například na stavbě letiště v Hongkongu a mnoha dalších významných stavbách. V tomto desetiletí navazuje na předešlé úspěchy. Významným zákazníkem se stává např. Ruský katastrální úřad. Řešení Intergraphu pomáhá při organizaci mistrovství světa ve fotbale v Německu.


Mohlo by vás zajímat: