Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nové profesionální grafické karty AMD

Pátek, 11 Únor 2011 14:43

Tags: AMD | Grafické karty | Hardware

AMD-FirePro-2770-a-V5800-1106V posledním lednovém dnu představila společnost AMD profesionální grafické karty AMD FirePro 2270 a ATI FirePro V5800 DVI. AMD navrhla tyto novinky pro profesionály v oblasti zdravotnictví, finančních, designových a návrhářských oborech, které všechny vyžadují schopnost vidět a komunikovat s několika aplikacemi současně. Profesionální grafické karty využijí hlavně lidé pracující s více monitory najednou. Mají obecně lepší optimalizaci obrazu a technologie pro nasazení na profesionální scéně (CAD, vizualizace, apod.). Jejich výkon je směrovaný například na rendery.

Grafická karta AMD FirePro 2270 je nízkoprofilová s bezvětrákovým energeticky efektivním designem s maximální spotřebou 15 wattů a méně než 10 watty spotřeby v průměru. Kromě toho AMD FirePro 2270 umožňuje efektivní multitasking pro různé aplikace, včetně grafiky náročných aplikací, který pomáhá předcházet zpomalení systému. Podpora DisplayPort, DVI a VGA připojení umožňuje bezproblémovou integraci do stávajících zařízení. Pro připojení monitoru má karta jeden DMS-59 konektor (VGA, DVI a DisplayPort jsou podporovány přes redukci) a je osazena 512 MB DDR3 grafické paměti.
ATI FirePro V5800 DVI poskytuje profesionálům grafický výkon potřebný k souběžnému provozu dvou DVI displejů s vysokým rozlišením a nabízí uživatelům možnost roztáhnout jeden obrázek nebo aplikaci přes obě obrazovky k rozšíření zorného pole a zvýšení produktivity. Podporou DVI, nejobyčejnějšího digitální rozhraní, umožňuje nastavení dvou-displejové konfigurace jednodušeji než kdy předtím. Profesionální grafické karty ATI FirePro V5800 DVI nabízí plný 30bitový zobrazovací prostor pro rozšířenou reprodukci barev a vynikající vizuální věrnost a podporuje tzv. packed-pixel mód pro připojení dvou 5MP lékařských displejů. Karta je osazena dvěma DVI výstupy, aktivním chladičem, 1 GB grafické paměti GDDR5 a 128bitovou paměťovou sběrnicí. Maximální spotřeba karty je 75 W.
Cena AMD FirePro 2270 začíná na 149 dolarech a ATI FirePro V5800 DVI začíná na 469 dolarech. Obě karty jsou k dispozici prostřednictvím prodejců profesionálních grafických karet.

Mohlo by vás zajímat: