Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Překlenutí propasti mezi 3D skenováním a světem CADu

Úterý, 02 Srpen 2011 15:58

Tags: 3D skenování | Geomagic | Noomeo | NumiSoft | OptiNum | WRAP12

Noomeo and Geomagic 1131Společnost Noomeo podepsala dohodu o partnerství s firmou Geomagic s tím, že balíček OptiNum + NumiSoft 2011 bude zahrnovat modul WRAP 12 . Většina uživatelů 3D skenerů se zajímá o kvalitu měřených dat (mračna bodů) a výstup procesu skenování (síťový model) pro použití v prostředí CAD. Na základě tohoto jednoduchého posouzení se Noomeo zaměřila při vývoji softwaru NumiSoft 2011 pro OptiNum na dvě hlavní funkce:
  • Implementaci adaptivních mechanismů v softwaru tak, aby se algoritmy samy přizpůsobily skenované části. To poskytuje uživateli velkou flexibilitu v různých případech použití 3D scanneru.
  • Kvalitu 3D mračen bodů a sledovatelnost. Tato verze umožňuje uživateli pochopit a sledovat data začleněná do mračna bodů s cílem potvrdit kvalitu 3D měření.

Navíc bylo rozhodnuto zadat generování síťového modelu softwarům třetích stran, které CAD komunita respektuje. Limitujícími podmínkami pro síťovací software jsou kvalita modelu, snadnost použití a úplnost algoritmů pro dodatečné zpracování. V této souvislosti bylo podepsáno partnerství s firmou Geomagic tak, aby do balíčku OptiNum + NumiSoft 2011 byl zahrnut modul WRAP 12. Tento balíček umožňuje uživateli využít výhod plynoucích z nové kvality mračen bodů vytvořených v NumiSoftu 2011 a používat vhodné síťové algoritmy pro tvorbu vysoce kvalitních uzavřených síťových modelů.
„Jsme velmi potěšeni, že prostřednictvím skeneru s WRAP OEM Edition dodáváme výrobcům kompletní hardwarové i softwarové řešení v jednom snadno pořiditelném balíčku“, říká Tom Kurke, provozní ředitel společnosti Geomagic.
„WRAP přibalený k NumiSoftu 2011 poskytuje komplexní a efektivní řešení k překlenutí propasti mezi výsledky OptiNum 3D skenování a uživatelem CAD prostředí. To otevírá pro Noomeo spoustu nových možností,“ řekl Vincent Lemonde, generální ředitel společnosti Noomeo.
Tímto partnerstvím příběh nekončí. Otevírají se nové možnosti rozvoje.
„Toto partnerství je prvním krokem v průmyslovém procesu společnosti Noomeo. V budoucnu budou součástí balení OptiNum + NumiSoft i jiná řešení určená pro daný trh, s cílem zvýšit přínos pro zákazníka,“ říká André Joly, provozní ředitel společnosti Noomeo.


Mohlo by vás zajímat: