Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Autodesk kupuje technologie firmy Numenus

Pondělí, 29 Srpen 2011 09:02

Tags: Autodesk | Numenus | Ray Tracing | Vizualizace

Nemenus vizualizace motorky honda -1135Společnost Autodesk oznámila, že získala některé technologie od firmy Numenus GmbH, softwarového poskytovatele špičkové vizualizační technologie použité k efektivnímu renderování a prohlížení 3D datových souborů. Podmínky transakce nebyly zveřejněny. Společnost Numenus byla založena v roce 2009 a má sídlo v německé Koblenzi. Specializuje se na interaktivní rendering přímo z NURBS (Non-Uniform Rational B-Splines) dat k poskytnutí okamžitých fotorealistických vizualizací návrhu konstruktérům, inženýrům a marketingovým odborníkům. Díky této akvizici by měli uživatelé Autodesku získat přesnější vizualizaci povrchů a trávit méně času přípravou kvalitních obrazových dat.

„Špičkové, okamžité vizualizační funkce jsou ve světě designu nutností,“ řekl Andrew Anagnost, vice-prezident pro sady programů, webové služby a předplatné v Autodesku. „Kombinace pokročilé ray tracing technologie se silnými vizuálními komunikačními nástroji mění způsob, jak projektanti, konstruktéři a marketingové týmy užívají, prohlížejí a sdílejí vizuální návrhy.“
Tato akvizice je odrazem trvalé snahy Autodesku poskytovat komplexní řešení digitálního prototypování výrobcům všech velikostí tím, že jim dává možnost navrhovat, vizualizovat a simulovat výrobky ještě před jejich realizací. Kromě zmíněné technologie firmy Numenus bude Autodesk konkrétně posilovat schopnost řešit velmi kvalitní vizualizace pro technické povrchové úpravy a zlepšené prohlížení návrhu jako součást závazku Autodesku pro pracovní postupy v automobilovém designu.
Zakladatelé firmy Numenus nyní patří k Autodesku.

Mohlo by vás zajímat: