Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Vývoj chytrých vodovodů se softwarem od Autodesku

Středa, 16 Květen 2012 15:41

Tags: April | Autodesk | HydroSpin | Inventor

HydroSpin-II-1220Autodesk ocenil izraelskou společnost v oblasti výroby čistých technologií HydroSpin titulem „Inventor of the Month“ za duben 2012. Společnost využila software Autodesk Inventor a další nástroje pro digitální prototypování od firmy Autodesk pro vývoj mikrogenerátoru, který vyrábí energii z vody proudící ve vodovodním řadu. Využitím tohoto softwaru ušetřil HydroSpin při vývoji stovky hodin práce a stovky tisíc dolarů. Generátory pohánějí řadu tzv. chytrých vodovodních zařízení, která monitorují pohyb a kvalitu vody spolu s dalšími parametry vodovodního řadu. Data přenášená těmito zařízeními pomáhají například odhalit únik vody nebo vadné potrubí. Zabraňují tak plýtvání jedním z nejvzácnějších zdrojů na světě.

„Poptávka po nezávadné a čisté vodě dramaticky roste. S pomocí návrhových a simulačních technologií od společnosti Autodesk vytváříme řešení umožňující nasazovat zařízení pro monitorování vody v místech bez přístupu ke zdroji elektřiny,“ řekl Gabby Czertok, generální ředitel společnosti HydroSpin.

HydroSpin-Turbine-1220Jako člen programu Autodesk Clean Tech Partner, který zpřístupňuje software Autodesk pro digitální prototypování vznikajícím i zavedeným firmám v oblasti čistých technologií, mohla společnost HydroSpin urychlit vývojový proces pomocí široké řady Autodesk nástrojů. Školení a podporu jí zajistil Omnitech, lokální prodejce řešení Autodesk. HydroSpin využil Inventor pro návrh malého generátoru vzhledově podobného turbíně tak, aby přesně splňoval požadavky izraelské národní vodovodní společnosti a nenarušoval proudění vody. Generátor díky kvalitnímu návrhu nezpůsobuje ztrátu hydraulického spádu, která by se u zákazníků mohla projevit nižším tlakem vody. Pomocí softwaru Autodesk Simulation CFD prováděl tým návrhářů rozsáhlé zátěžové testy a simulace proudění skrz generátor pro zajištění stability proudění vody při různých tlacích.
Díky softwaru Autodesk Simulation CFD získala společnost během několika hodin představu o dlouhodobém výkonu generátoru. V jiném případě by takovýto proces vyžadoval montáž prototypu generátoru do potrubí, kde by musel být testován stovky hodin. Celé testování by pak vyšlo na několik set tisíc dolarů.

„Výrobci čistých technologií jako HydroSpin šetří začleněním metod digitálního prototypování do svých návrhových postupů mnoho času a peněz. Tento druh efektivity umožňuje vynakládat více zdrojů na inovace, které mají reálný dopad a vytvářejí lepší svět,“ řekl Robert „Buzz“ Kross, senior viceprezident společnosti Autodesk pro řešení navrhování, řízení životního cyklu a simulací.
HydroSpin-1220

Mohlo by vás zajímat: