Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Téma 3D tiskáren i na konferenci IT 13

Pondělí, 29 Duben 2013 10:39

Tags: Internet a technologie | Konference | NIC.CZ

konference it13-1318V pondělí 20. května odstartuje v Národní technické knihovně v Praze další ročník odborné konference Internet a Technologie. I tentokrát se odborníci budou z velké části věnovat tématům spojeným s IPv6 či s bezpečností. Na první den organizátor zajistil ale i vystoupení průkopníka open hardwaru 3D tisku v Česku Josefa Průši. Konferenci organizuje sdružení CZ.NIC, správce české národní domény. To dnes také zveřejnilo kompletní program, registrační formulář a další informace, které zájemci najdou na této adrese. Téma IPv6 bude probráno například v kontextu nasazení nové verze protokolu v rámci Seznam.cz, a to včetně aktuálních statistik a přehledu podporovaných služeb.

Bezpečnostní témata se budou věnovat například problematice soukromoprávní a veřejnoprávní odpovědnosti jedince za své projevy v kyberprostoru.

Josef Prusa-1318O tom, že 3D tiskárna může být běžným vybavením domácnosti, přijde na konferenci přesvědčit jeden z nejznámějších představitelů celosvětově otevřeného systému pro 3D tisk RepRap Josef Průša. Ve své přednášce popíše 3D tisk, jeho možnosti a představí základy vývoje open hardwaru. Na závěr ukáže celý proces od modelování až po tisk reálného objektu.
Bližší informace k programu lze zjistit na internetových stránkách www.nic.cz/it13. Zájemci o účast se mohou registrovat do 13. května pomocí formuláře na konferenčním webu. Počet míst je omezen, proto organizátoři doporučují, aby se zájemci registrovali včas. Mediálními partnery konference Internet a Technologie 13 jsou Root.cz, Lupa.cz, AbcLinuxu.cz, ITBIZ a LinuxEXPRES.


Mohlo by vás zajímat: