Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

S brněnským VUT na „Manhattanu“ o víkendu 6. – 8. března

Středa, 04 Březen 2015 14:45

Tags: AZ Tower | Brno | Formule | Prezentace | Roboty | Technické obory | VUT | Vzdělávání

az-tower-brno-1510Moderní architektura a špičkové technologie. V takovém spojení se nese projekt VUT na Manhattanu aneb Mobilita, vývoj a vzdělávání pro budoucnost, v rámci něhož se bude Vysoké učení technické v Brně prezentovat v prostorách nejvyšší budovy v tuzemsku, AZ Tower (Pražákova 69), který je součástí tzv. brněnského Manhattanu. Akce, která se uskuteční od pátku do neděle 6. - 8. března vždy od 10 do 18 hodin, je součástí Roku průmyslu a vzdělávání. Vstup je zdarma. Na příchozí čeká vedle prezentace technických oborů VUT v Brně i pestrá plejáda exponátů od originálních elektromobilů přes roboty až po formule a vozidla poháněná vzduchem vyvinutá a postavená studenty.

„Rádi bychom návštěvníky přesvědčili o tom, že na VUT v Brně se nepřipravují jen „nudní“ inženýři, ale že jsme školou nabízející nejen technické vzdělání na vysoké úrovni, navíc s potenciálem úspěchu na trhu práce, ale že naši studenti mají rovněž dostatek možností zapojit se do nejrůznějších forem mimostudijní činnosti a realizovat se v zájmových projektech,“ uvedl rektor VUT v Brně Petr Štěpánek.
Návštěvníci AZ Toweru si tak budou moci prohlédnout například studentskou formuli Dragon, na připravených panelech navíc bude možné sledovat celý vývoj tohoto unikátního vozidla, s nímž studentský tým dosahuje výborných výsledků i v rámci nejrůznějších specializovaných mezinárodních závodů. Vzhledem k invenci a zájmu studentů na VUT v Brně podobných projektů je na jednotlivých fakultách značné množství.
Součástí bude také možnost konzultace na místě, ale i praktické ukázky např. plně funkčního elektromobilu SuperbEl z dílny VUT v Brně.


Mohlo by vás zajímat: