Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Accenture a Dassault představují řešení pro aktivní výrobu

Čtvrtek, 21 Červenec 2016 15:19

Tags: Accenture | Dassault | Digitální | Systèmes | Technologie | Výroba

Accenture-1629Necelé tři měsíce po oficiálním vydání následující tiskové zprávy k nám dorazila její česká verze. Společnosti Accenture a Dassault Systèmes spolupracují na speciálním projektu, který demonstruje, jak mohou digitální technologie zvýšit efektivitu a zavést svižnější výrobu zařízení pro těžký nebo letecký a kosmonautický průmysl. Accenture a Dassault Systèmes ve spolupráci s velkou strojařskou firmou budují a implementují třífázové řešení, které vychází z digitálních technologií. To propojuje projektování s činnostmi ve výrobních prostorách pro velmi specifické výrobní společnosti.

Toto přizpůsobivé řešení nabízí novou úroveň kontinuity pro montáž produktů včetně sekvence, v níž se zhotovují součástky.  Zajišťuje také lepší vhled do procesu jak projektantům, tak montážním pracovníkům.
První fáze řešení pro aktivní výrobu vytváří teoretickou montážní sekvenci, která je nutná k vytvoření produktu, jako je například vlak, letoun nebo rypadlo. Ve druhé fázi pomáhá rychle vytvořit, optimalizovat a přeorganizovat plán operací a rozvrh činností pro každého pracovníka v montážní hale. Ve třetí fázi pak dává vzniknout digitálnímu zobrazení programu každého pracovníka, který z něj může vycházet. Všechny tyto tři fáze využívají řešení od Dassault Systèmes.
Společnosti Accenture a Dassault Systèmes vytvářejí řešení, jež umožňuje nová digitální spojení mezi projektantským týmem a montovnou. Tím je dosaženo změny v harmonogramu v reálném čase. Řešení pro aktivní výrobu také nabízí podrobnější vhled a hodnocení rizik pro jakékoliv navrhované změny produktu nebo výrobního harmonogramu dříve, než jsou realizovány. Významně tak snižuje prostoje a přispívá k pružnější výrobě.
Průmyslový internet věcí a další digitální koncepty umožňují výrobcům posunout se směrem k produktivním, udržitelným a nákladově efektivním procesům, jejichž výsledkem je lepší zkušenost zákazníků. Výhodou je, že mohou čerpat z odborných znalostí Dassault Systèmes v oblasti virtuální výroby a aplikací pro řízení dat, stejně jako z příkladů nejlepší praxe společnosti Accenture, co se týče integračních služeb, reinženýringu podnikových procesů, řízení a zavádění změn.

Tzv. Proof of Concept (PoC), neboli ověřovací koncept aktivní výroby byl představen v průběhu veletrhu Hannover Messe (25.–29. dubna 2016) na stáncích Dassault Systèmes a Accenture.

Poznámka redakce: V originální zprávě se píše o „agile manufacturing“, což na rozdíl od došlé zprávy překládáme jako „aktivní výroba“. Tento překlad lze nalézt například na slovniky.centrum.cz, ostatně významů slova agile je tu víc: hbitý, živý, čilý, svižný či bystrý. U slova agilní vnímáme mírně pejorativní nádech, známe například spojení agilní blbec. Agilní výrobu tedy zařazujeme k „překladům“ typu funkcionalita a budeme se jim snažit vyhýbat.


Mohlo by vás zajímat: