Google překladač: English Deutsch

Grafické karty ASUS GTX 660/650 DirectCU II TOP

Autor článku: Asus   

Tags: Asus | Grafické karty

ASUS_GeForce_GTX_660_1237ASUS představil grafické karty řad GeForce GTX 660 a GeForce GTX 650, určené zákazníkům, kteří hledají komponentu pro vylepšení grafického výkonu svého počítače. Karty nabízejí 28nm technologii grafického procesoru od společnosti NVIDIA a kompatibilitu s rozhraním DirectX 11. Obě řady karet obsahují speciální funkce od společnosti ASUS a spoléhají na vybrané grafické procesory zaručující lepší možnosti přetaktování a systém chlazení DirectCU sloužící k efektivnějšímu odvodu tepla. Digitální napěťové regulátory DIGI+ VRM a odolné komponenty Super Alloy Power přispívají k vyšší stabilitě a životnosti karet. Nástroj GPU Tweak umožňuje jejich snadné ladění.

Obě řady zahrnují modely s označením TOP, u nichž zákazníci získají pečlivě vybrané grafické procesory zaručující lepší výkon již v továrním nastavení. Při výběru grafických procesorů se zohledňuje zejména vyšší odolnost při přetaktování, zatímco PCB a součástky systému napájení podstupují náročnější testování na odolnost proti vysokým teplotám a maximálnímu zatížení. Grafické jádro karty GeForce GTX 660 DirectCU II TOP je taktováno na frekvenci 1 137 MHz, což je o 104 MHz (o 10 %) více než u referenčních karet. Model GeForce GTX 650 DirectCU TOP využívá jádro taktované na 1 215 MHz, což je o 157 MHz (o 14,8 %) více než u referenčních karet. 

Grafické karty GeForce GTX 660 DirectCU II TOP a GeForce GTX 650 DirectCU TOP jsou vybaveny systémem chlazení DirectCU od ASUSu, využívající ploché celoměděné teplovodivé trubice, které jsou v přímém kontaktu s grafickým procesorem. Model GeForce GTX 660 DirectCU II TOP nabízí dvojnásobnou styčnou plochu, což se promítá do okamžitého zlepšení odvodu tepla. Oproti konkurenci je hlučnost obou karet až třikrát nižší a provozní teploty o 20 % nižší.

Dvojice modelů s označením TOP přinese uživatelům PC i hráčům vyšší stabilitu systému a lepší možnosti přetaktování, a to zásluhou digitálních napěťových regulátorů ASUS DIGI+ VRM a odolných komponent Super Alloy Power. Obě grafické karty nabízejí širší rozsah modulace napětí. Komponenty Super Alloy Power využívají cívky s pevným jádrem, u nichž se ani při maximálním zatížení neobjevuje nepříjemný bzučivý zvuk, a kvalitní kondenzátory s životností 50 tisíc hodin, což odpovídá dvojnásobku životnosti běžných kondenzátorů.

Modely ASUS GeForce GTX 660 DirectCU II TOP a GeForce GTX 650 DirectCU TOP jsou vybaveny nástrojem pro ladění karty s názvem GPU Tweak. Jeho prostřednictvím lze snadno upravovat frekvenci jádra i paměti, nastavení ventilátorů a napětí – to vše zásluhou intuitivního uživatelského rozhraní.


Mohlo by vás zajímat: