Google překladač: English Deutsch

IMSI vydal TurboCAD Mac Pro a Deluxe v7

Autor článku: IMSI/Design   

Tags: Deluxe | IMSI/Design | Mac v7 | Pro | TurboCAD

TurboCAD 20-1317Zhruba měsíc a půl po oznámení nejnovější verze produktu TurboCAD Pro 20, Pro Platinum 20 a TurboCAD Deluxe 20 pro počítače s operačním systémem Windows, ohlásila vývojářská společnost IMSI/Design také vydání softwaru TurboCAD Mac Pro a Deluxe v7. Jak už samotný název napovídá, jedná se samozřejmě o verzi pro počítačem s operačním systémem Mac. Protože jsme se zatím nevěnovali ani jednomu z uvedených produktů, pojďme se krátce podívat na nejzajímavější novinky a cenové relace TurboCADu pro obě systémová prostředí.

Začněme třeba s cenovými relacemi, tak jak je uvádí IMSI/Design ve svých tiskových zprávách.

Ceny produktů TurboCAD

TurboCAD Deluxe 20 129,99 USD
TurboCAD Pro 20
1495     USD
TurboCAD Pro Platinum 20 1695     USD
TurboCAD Mac Pro v7 499,99 USD
TurboCAD Mac Deluxe v7 129,99 USD

Podle Boba Mayera, výkonného ředitele IMSI/Design, jsou změny ve verzi 7 pro Mac nejvýznamnější za posledních několik let. Patří k nim nové kreslicí a konstrukční nástroje (např. konické nástroje pro získání křivek generovaných průnikem kužele s rovinou, zvýrazňovací, polygonální nebo ořezové nástroje), vylepšení 3D modelování (rychlé vytvoření 3D tělesa vtlačením nebo vytažením z 2D čar nebo křivek, plně upravitelný strom součástí, atd.), nové architektonické nástroje (dva nové typy střech a jejich ovládání), vylepšená použitelnost (nové rozvržení výřezů, nový upínací nástroj pro přesun, otáčení a škálování objektů ve 2- a 3D, možnost vytváření uživatelských menu, nové tiskové nástroje, atd.), nový obsah (více než 25 tisíc nových 2D/3D symbolů a dílů pro stavebnictví a architekturu, strojírenství, elektro nebo navrhování průmyslových výrobních celků, atd.). Vylepšena byla také součinnost s AutoCAD standardem novým filtrem, který umí pracovat s nejnovějšími AutoCAD a AutoCAD LT soubory, nové jsou také importní filtry pro soubory EPS, Facet, PDF, Photoshop a SketchUp nebo exportní souborové filtry OBJ a VR.

Uvedení nových PC verzí TurboCADu komentoval Bob Mayer slovy: „Již více než dvě desetiletí nastavuje v CADu TurboCAD laťku cena/výkon. Verze 20 pokračuje v této vůdčí roli.“ A pokračuje v 64bitové verzi, ve které lze adresovat až 32 GB paměti, oproti 2 GB u 32bitové platformy. Lze tak natáhnout, zpracovávat a vykreslovat mnohem větší CAD soubory. Nicméně, pokud máte starý hardware s 32bitovým operačním systémem, je na vyžádání k dispozici rovněž 32bitová verze TurboCADu.
Také zde se objevuje nové tiskové okno, ve kterém si myší nebo zadáním koordinát zadáte tu oblast, kterou chcete vytisknout. Přesnější kontrolu nad výběrem objektů pro rychlejší a snadnější modifikace výkresu zase umožňují režimy Super Selector a nová funkce Previous Selection umožňuje uživatelům se rychle vrátit zpět na poslední změny výběru a obnovit výběr.
Stejně jako u Mac verze byl zabudován lepší DWG filtr, který podporuje práci se soubory z AutoCADu a AutoCADu LT 2010 až 2013. Nový je také STL filtr, aby se daly exportovat 3D modely pro tisk na 3D tiskárnách.
Posílení kreslení a lepší kontrolu nad detaily nabízejí nové nástroje Úhloměr nebo Hvězdicový polygon a nová funkce Rozměr nebo možnost konvertovat Bézierovy křivky a splajny na křivky složené výhradně z kruhových oblouků a lineárních segmentů.


Mohlo by vás zajímat: