Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nové modely velkoformátových tiskáren imagePROGRAF PRO

Autor článku: Canon   
Středa, 02 Říjen 2019 12:33

Tags: 2100 | 4100 | 6100 | Canon | imagePROGRAF | Pro | Tiskárny | Velkoformáty

imagePROGRAF-PRO-6100S-1940Nová série imagePROGRAF PRO od společnosti Canon dělá vysoce kvalitní velkoformátový tisk jednodušším a dostupnějším, ať už jde o fotografy nebo společnosti nabízející profesionální tiskové služby. Umožňuje tisknout efektní plakáty a otevírá nové mož­nosti v umění, navíc díky bezokrajovému tisku bez nutnosti ořezu a rámování. Image­PRO­GRAF PRO dokáže proměnit skvělé nápady v profesionální tisk – a vyšší zisk – rychleji a s minimální nutností manuálních zásahů. Díky pěti novým modelům této série se nyní ten správný najde pro každého uživatele a firmu. Všechny modely nabízejí nejmodernější úroveň automatické manipulace s médii a ještě chytřejší možnosti workflow.

Automatika + přesná manipulace s médii = vyšší produktivita

Čím méně času strávíte nastavováním tiskárny, tím lépe. Čas jsou peníze a nikdo o ně nechce přicházet tím, že se snaží umístit roli na správné místo nebo že se pokouší zjistit, jestli má ve stroji dostatek správného papíru, aby mohl dokončit tiskovou úlohu. S novou sérií imagePROGRAF PRO stačí založit roli do podavače a médium se automaticky zavede, zatímco nový systém automatického rozpoznání tiskového média zjistí typ a velikost papíru, takže se můžete soustředit na ostatní úkoly, ať už tiskové, nebo byznysové. Dokonce můžete v průběhu tisku na roli z prvního zásobníku vyměnit médium v druhém zásobníku a odeslat na něj další tiskovou úlohu. Systém si také pamatuje, jak často a pro jaké úlohy toto médium používáte, takže se detekce média pokaždé stále zpřesňuje. S ohledem na minimální potřebu manuální práce s tiskovým médiem odpadá i riziko nežádoucích otisků prstů na roli.

imagePROGRAF-PRO-2100

Další častý problém vzniká ve chvíli, kdy v polovině tiskové úlohy dojde médium. Následkem je ztráta času při novém zadávání tisku, ale také zbytečné náklady na médium a inkoust. S novými modely série imagePROGRAF PRO se to stát nemůže. Ovládací panel jasně ukáže, kolik média ještě zbývá, a pozná, zda je ho dost pro danou tiskovou úlohu. O tuto funkci se starají dva snímače – jeden v zásobníku na role a druhý v blízkosti tiskové oblasti, které společně hlídají, kolik média bylo již podáno do zařízení. To zajistí maximálně přesný odhad, takže když od stroje odcházíte, můžete si být jisti, že se nebudete muset vrátit dřív, než bude tisková úloha dokončena.

imagePROGRAF-PRO-4100-1940

Na displej ovládacího panelu jsou také umístěna tlačítka pro nejčastěji využívané operace – Load, Feed a Cut – aby byla práce se strojem ještě intuitivnější a snadnější.

imagePROGRAF-PRO-6100S--1940

Při konstrukci nových modelů tiskáren imagePROGRAF PRO byla optimalizace manipulace s médii prioritou s cílem zvýšit ziskovost a celkový výnos. Jedná se o velké zlepšení, zejména u strojů PRO-4100S a PRO-6100S, které byly navrženy tak, aby byly schopné splnit vysoké nároky na produktivitu od dodavatelů komerčních tiskových služeb.

Nastaveno pro tisk

Spousta věcí se musí stát před tím, než dojde ke stisku tlačítka Tisk. Většina z těchto činností je kreativní, například ideální nastavení snímku. Některé činnosti jsou ale spíš praktické – jako uspořádání snímků tak, aby byl tisk co nejvíce ekonomický. Pro maximální usnadnění nezbytné předtiskové přípravy využívá řada imagePROGRAF PRO novou verzi softwaru Canon s názvem Professional Print & Layout, která přináší výjimečná zlepšení.
Funkce automatického uspořádání vytěží maximum z média – stačí přetáhnout a umístit snímky a software automaticky navrhne, který kam zařadit. Díky funkci tisku vzorků už není nutné při kompenzaci barev postupovat způsobem pokus – omyl a plýtvat tak časem. Místo toho je možné si vytisknout několik náhledů, na nichž se zkontroluje jas, kontrast a další proměnné. Tisk proběhne teprve tehdy, kdy je nastavení dokonalé a jistota správného výsledku nejvyšší.
Papír a inkoust jsou drahé komodity, proto je škoda je používat, dokud si nebudete jisti, že to, co vyjde z tiskárny, nebude stejně dobré jako to, co vidíte na monitoru. Professional Print & Layout je velmi důmyslný nástroj, který zajistí, aby byly výtisky dokonalé hned napoprvé.

Bezokrajový tisk

Výhody bezokrajového tisku jsou nepopiratelné. Problém je, že jeho provedení není vždy snadné a dokončovací práce mohou zabrat spoustu času. Nové řady tiskáren imagePROGRAF PRO umožňují bezokrajový tisk různých formátů, ať už je velikost média jakákoli, díky pokročilému senzoru pro média, který detekuje okraje a automaticky je upravuje pro dokonalou přesnost. Můžete si také zvolit libovolnou velikost nebo bezokrajový tisk ze tří stran.


Mohlo by vás zajímat: