Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nové ProGEO 7.00 koncem července

Autor článku: Administrator   
Úterý, 14 Červenec 2009 16:14

Tags: Mapy

ProGEO929.jpgNa konci července se očekává uvolnění nové verze ProGEO, systému pro tvorbu a územní správu dat společnosti HSI. ProGEO s označením verze 7.00 přichází s řadou novinek, které byly vyvinuty na základě požadavků zákazníků. Jednou z nich je např. nový modul DKM. Modul DKM, určený pro vedení digitální katastrální mapy (DKM) a její export do struktur ISKN včetně negrafických informací, bude obsahovat ucelenou sadu nástrojů pro vytvoření a aktualizaci DKM. Vstupem pro zpracování je stávající DKM ve formátu VFK, projekt pozemkové úpravy zpracovaný v programu POZEM nebo nově zaměřená data v terénu. Modul bude obsahovat funkce pro vytvoření všech součástí DKM včetně návaznosti na popisná data. Výsledkem bude export vytvořené DKM do formátu VFK pro následnou aktualizaci ISKN. Nové ProGEO přinese mj. také možnost připojit data pomocí služby WMS a mnoho dalších nových funkcí a změn. Systémové změny
  • Pro síťové licence byla zrušena registrace na počítači klienta - registruje se pouze vlastní server, počet instalací klientské aplikace není omezen
Práce se zakázkami
  • Úvodní dialog - změněn vzhled, do dialogu byly soustředěny všechny funkce pro práci se zakázkou
Správce systému
  • Nová funkce Manažer záloh - umožňuje vrátit stav zakázky z dříve uložených záloh. Tuto zálohu je možno provést kdykoliv během práce se zakázkou volbou Ulož stav zakázky z menu Správce systému.
Práce s body
  • Nová funkce Editace bodů v DB – funkce pro editaci databáze pevných a měřených bodů přímo v databázi prostřednictvím uživatelsky příjemného dialogu. Je možné mazat, upravovat a vkládat nové body. Změny jsou automaticky promítnuty do výkresu.
  • Nová funkce Kontrola duplicit bodů – je určena ke kontrole duplicitních čísel, duplicitních a blízkých souřadnic geodetických bodů. Chyby je možné opravit - editací bodů, smazáním bodu nebo vytvořením průměru polohy bodů. Kontrola je prováděna pouze mezi body aktivního výkresu.
  • Nová funkce Vyhledávání bodů v DB – funkce pro vyhledávání bodů v databázích MERENE a PEVNE podle zadaných kritérií. Vyhledané body je možné prohlížet ve výkresu.
Výstupy
  • Tiskové výstupy – doplněn přepínač Automaticky generovat rámy - umožňuje zadat dvěma body oblast, kterou funkce pokryje rámy ve zvoleném formátu. Po vložení 1. bodu je dynamicky zobrazován klad ohrad pro tisk. Jednotlivé ohrady jsou ukládány jako modely výstupního souboru.
Různé
  • WMS – funkce slouží k připojení dat pomocí služby WMS. Tato funkce je dostupná pouze pro MicroStation nebo PowerMap řady XM nebo v8i.

Mohlo by vás zajímat: