Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Logopress3 - 3D software pro tvorbu razicích, lisovacích, postupových nástrojů a přesných rozvinutých tvarů

Autor článku: redakce   
Pondělí, 17 Červen 2013 14:13

Tags: 3D CAD | nadstavba | razicí nástroje | Software

Logopress3 01Již více než 20 let Logopress vyvíjí specializovaný software v oblasti postupových nástrojů a určování rozvinutých tvarů. Logopress3 pro SolidWorks je certifikovaným zlatým partnerem SolidWorks. V softwaru je možné použít nativní model vytvořený v SolidWorks nebo častěji naimportované díly z jiných CAD aplikací.

Funkce postupných rozvinů

Rozvin modelu se tvoří pomocí několika kliknutí myší – udělá se celkový rozvinutý tvar a také jednotlivé kroky nástřihového plánu. K-faktor pro každý jednotlivý ohyb může být automaticky vypočítán Logopressem a vzniklé prvky narovnání/rozvinutí se dají jednoduše zeditovat. Takto se dá přepnout z plného ohybu do částečného nebo spravovat úhel odpružení či přídavek na ohyb.

Funkce výpočtu rozvinutého tvaru

Logopress3 BLANK umožňuje rychle a jednoduše určit tvar komplexních 3D tvarů. Tato funkčnost výrazně pomáhá konstruktérům ve fázi tvorby cenových nabídek i při tvorbě designu. Zkracuje čas potřebný na vývoj lisovacích nástrojů.

Logopress3 02

Funkce postupných rozvinů

Funkce nástřihového plánu

Pomocí těchto nástrojů velmi jednoduchým a logickým způsobem tvoří konstruktér skutečný 3D nástřihový plán. To v praxi znamená ušetření mnoha hodin práce v CADu, v mnoha případech až několika dní! Proces tvorby začíná rozvinutým tvarem, který byl vytvořen funkcemi pro tvorbu postupného rozvinu, buď výpočtem rozvinutého tvaru, nebo použitím importované geometrie přímo od partnera nebo zákazníka. Použita mohou být data s nekonstantní tloušťkou, taktéž i vícetělové díly v jednom nástřihovém plánu. Vše je přitom parametrické a změny či úpravy se realizují velmi jednoduše a rychle.
Modul nástřihového plánu Logopress3 obsahuje jedinečný nástroj určený pro tvorbu rotačních dílů.

Logopress3 03

Logopress3 04
Funkce výpočtu rozvinutého tvaru

Funkce tvorby nástroje

V případě tvorby celkového nástroje umožňuje Logopress3 využití výkonného asistenta na tvorbu nástroje, který zjednodušuje tvorbu nástroje. Konstruktér může jednoduše vkládat desky nebo podsestavy a přizpůsobit rozměrové parametry vlastním požadavkům. V tomto bodě může konstruktér zadat název desky, materiálové specifikace a tepelné zpracování. Funguje také jako manažer vazeb, takže není třeba vyhledávat vazby ve stromu prvků.

Logopress3 05

Funkce nástřihového plánu

Žádný software na tvorbu postupových nástrojů by nebyl kompletní bez knihovny normalizovaných dílů. Knihovny jsou jak v jednotkách mm, tak inch a obsahují množství dílů od velkého počtu výrobců. Do knihovny je také možné vkládat vlastní díly. Vkládané prvky nejenže vytvoří potřebnou vazbu na součástku, ale automaticky vytvoří i otvor v každé desce.

Logopress3 07
Logopress3 08

Logopress3 09Funkce nástřihového plánu

Dalším výkonným nástrojem pro zrychlení tvorby nástroje je tvorba razicích a vysekávacích nástrojů. Pouze pomocí několika kliknutí myší se dá vytvořit požadovaný nástroj s parametrickou provázaností na strukturu nástroje.

Ve finále je jako poslední krok simulace činnosti samotného nástroje. Při zadání požadovaných parametrů je možné simulovat pohyb celé sestavy se souběžnou kontrolou jednotlivých komponentů na přesah a nabourání.


Mohlo by vás zajímat: