Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

„Vždy hledáme dokonalost a SOLIDWORKS nám v tom pomáhá.“

Autor článku: Případová studie společnosti 3E Praha Engineering, a. s.   
Úterý, 17 Říjen 2017 00:00

Tags: 3D CAD | 3E Praha | CAM | případová studie | Software | SolidWorks

favorit ilustracni„Favorit už není pouze závodním kolem.“ Motto, které vystihuje vše. Favorit vyrábí čtyři různé varianty, takže nabízí čtyři různé styly jízdy. A jako jeden z mála se vyrábí v České republice. Je navrhován ve 3D prostředí systému SOLIDWORKS, který pomáhá i s vizualizací.

Legendární značka z Československa, která dosáhla mnohé cenné vítězství na mistrovství světa a olympijských hrách, si téměř 100 let od prvního vyrobeného kola dala za cíl uspokojovat náročné trhy s důrazem na vysokou kvalitu. Favorit má jen jediný stupeň výbavy – ten nejlepší. Řemenový pohon namísto řetězu má desetinásobně delší životnost. Jízda je hladší, lehčí a úplné tichá. Přehazovačku vyměnila „nezničitelná“ převodovka, která ve spojení s karbonovým rámem podstatně snížila váhu kola. Kožené doplňky a sedadlo na celý život. Několikastupňová ochrana proti defektu znamená pro majitele méně defektů a více radosti z jízdy. Bezpečnost jízdy je pro Favorit prvořadá. Proto má každý zabudovaný elektronický zvonek, přední i zadní osvětlení přizpůsobující se světelným podmínkám. Neviditelné kabely a lanka zachovávají čistý design kola. Favorit má na kontě prestižní ocenění Reddot a Design Award 2016. „Vždy hledáme dokonalost. SOLIDWORKS je pro nás všemocný nástroj. Pomáhá nám vizualizovat a snadno navrhovat dokonalý design našich kol,“ vyjádřil se engineer značky Richard Kokeš. Sečteno a podtrženo – historie, sláva, univerzálnost ve spojení se špičkovými technologiemi.

favorit 1

CAD systém SOLIDWORKS do firmy dodala společnost 3E Praha Engineering, která poskytuje i následný support. „Jsme rádi, že si tato tradiční a česká společnost vybrala právě nás, 3E Praha Engineering. Prodejem softwaru naše spolupráce s firmou Favorit nekončí, ale teprve začíná. Společnost Favorit má totiž předplacenou údržbu systému SOLIDWORKS, a tak i my malým dílem přispíváme k výrobě těchto krásných designových kol,“ vyjádřil se obchodní ředitel společnosti 3E Praha Engineering, a. s., Jaroslav Malina.

S předplacenou údržbou systému SOLIDWORKS získává společnost Favorit mnoho výhod, jako přístup k nejnovějším verzím či on-line technickou podporu společnosti 3E Praha Engineering, a. s. Všechny návrhy kola Favorit tak již dnes vznikají v prostředí nejnovější verze, tedy v SOLIDWORKS 2018, která je již nyní dostupná uživatelům SOLIDWORKS.

Kromě vizualizací a nových nástrojů, které pomáhají společnosti Favorit nalézt dokonalost ve svých návrzích, přináší SOLIDWORKS 2018 především také vlastní CAM systém nazvaný příznačně SOLIDWORKS CAM. Převratná je především jeho integrace přímo do prostředí SOLIDWORKS. SOLIDWORKS CAM je součástí každé licence SOLIDWORKS s platnou roční údržbou.

Další významnou novinkou, kterou využije každý uživatel, jsou změny v uživatelském rozhraní. Tyto změny zjednoduší práci v nové verzi a tvorba modelů se stává opravdovou zábavou. Ať už nové uvítací okno s nejčastěji používanými funkcemi nebo nový prvek Tab and Slot (Jazýček a drážka) usnadňují významně práce se systémem SOLIDWORKS. Lze se tak zaměřit na tvorbu modelu jako takového, není potřeba se zamýšlet nad tím, „jak“ něco vytvořit, ale stačí si říct, „co“ chceme vytvořit.

Chceme-li dosáhnout hledané dokonalosti, můžeme nechat systém SOLIDWORKS navrhnout, jak má model vypadat. K tomu slouží nová funkce Studie topologie. Stačí pouze určit prostor pro díl a místo uchycení. Studie topologie následně vyhodnotí, jak může díl vypadat, tak aby splňoval zadané podmínky. Například aby byl díl co nejlehčí a zároveň co nejpevnější.

Ať už využije společnost Favorit výše zmíněné nové možnosti nebo ne, jistě bude vyrábět pomocí 3D systému SOLIDWORKS krásná, česká kola.

www.3epraha.cz


Mohlo by vás zajímat: