Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Odborný seminář: GibbsCAM – Mazak – Seco

Autor článku: Zuzana Doušková   
Pondělí, 20 Červenec 2015 00:00

Tags: CAD/CAM | CNC | GibbsCAM | Mazak | SECO

odborny seminar ilustracniVe dnech 9. a 10. června 2015 proběhly v technologickém centru firmy Yamazaki Mazak Central Europe (YMCE) v Jažlovicích u Říčan již počtvrté dny otevřených dveří organizované společně společnostmi zastupujícími na českém trhu CNC obráběcí stroje Mazak, nástroje Seco a technologický CAD/CAM software GibbsCAM.

Seminář byl zahájen představiteli pořadatelských společností Stanislavem Kovandou (YMCE), Petrem Zugarem (Seco Tools) a Vlastimilem Staňkem (technology-support). Dle Petra Zugara je hlavním cílem takovýchto společných projektů ukázat zákazníkům, že dodavatelé spolu dokáží spolupracovat, doplňovat se a díky tomu nabídnout dobře fungující řešení, které pokryje celý výrobní proces na CNC obráběcích strojích. „Používají se stále komplikovanější stroje a tomu odpovídá i vývoj v oblasti nářadí a softwaru. Zákazník již mnohdy nechce, případně ani nemá kapacity na to obstarávat si jednotlivě vše, co potřebuje k zajištění kvalitního obrábění ve svém provozu. Najít vhodné a funkční řešení je stále složitější a požadavky zákazníků jasně ukazují, že vývoj půjde cestou specializace a následné spolupráce dodavatelů jednotlivých špičkových technologií. Jen tak vznikne možnost dodat skutečně kvalitní kompletní řešení.“

odborny seminar 1

Program obou dnů byl koncipován stejně, po dopoledním bloku přednášek přednesených zástupci pořadatelských společností navázaly odpolední konzultace a praktické ukázky obrábění na strojích Mazak za použití široké škály nástrojů vyrobených společností Seco Tools. Představované obráběcí procesy byly naprogramovány v systému GibbsCAM, který na český trh dodává společnost technology-support. „Pravidelně konané společné semináře jsou především o přenosu a sdílení informací z oboru CNC obrábění mezi dodavateli technologií a jejich uživateli. Je dobře, že zástupci výrobních firem nacházejí čas a chuť takovéto akce navštěvovat a sdílet zde s námi své zkušenosti.“ shrnul Vlastimil Staněk, ředitel spolupořádající firmy technology-support.

odborny seminar 2


Mohlo by vás zajímat: