Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Rodina prohlížečů Tebis kompletní

Čtvrtek, 12 Listopad 2009 12:01

Tags: Software | Tebis | Viewer

nc-viewer946.jpgPočátkem listopadu byl na trh oficiálně uveden software Tebis Viewer Light. Tím se zkompletovala celá rodina prohlížečů Tebis – od nejjednoduššího Browseru přes Viewer Light a Viewer až po NC Viewer. Každý z nich má trochu jiné vlastnosti, které si zde přiblížíme.
Tebis Browser je nejjednodušší prohlížeč, který umí číst pouze interní data Tebisu a zobrazovat zejména plošnou geometrii a také polygonální data – známé jako STL. Je zdarma, a proto je omezena jeho funkčnost – nelze do něj přímo importovat data z jiných CAD systémů, není schopen ukládat a jeho analýzy jsou omezeny pouze na základní měření a dynamický řez. Tebis Browser je vhodný všude tam, kde potřebujeme pouze prohlížet data a občas něco změřit.
Tebis Viewer Light je, jak sám název napovídá, „lehkou“ verzí Tebis Viewer, a to jak do výčtu svých schopností, tak i svou cenou. Oproti Tebis Browseru umí ukládat a je možné jej doplnit datovými rozhraními např. pro Catii nebo STEP. Je vhodný například do obchodně-technických oddělení, kde se s jeho pomocí mohou připravovat nabídky, protože v něm lze provádět analýzy měřením nebo organizovat data. Také v něm zobrazíme další prvky, jako jsou elektrody, feature nebo vypočtené dráhy pro obrábění. Oba tyto prohlížeče jsou nabízeny v moderním uživatelském rozhraní.
Tebis Viewer rozšiřuje své schopnosti o drátové modelování či pokročilejší analýzy, jako je porovnávání verzí modelů, analýza poloměrů či podřezání. Můžeme také zkontrolovat kvalitu ploch z hlediska budoucího obrábění. Nejvyšší možnou variantou je pak NC Viewer, který nabízí detailnější informace o NC dráze a je schopen měnit v uložené NC operaci některé parametry. Jedná se například o výměnu sestaveného nástroje za obdobný, což znamená, že řezná část nástroje je shodná, pouze měníme držáky či prodloužení, nebo možnost změnit řezné podmínky nástroje s ohledem na vyložení nástroje, použitý obráběcí stroj a další vlivy. Takto upravenou dráhu může ještě  postprocesorovat.
Všechny prohlížeče mohou vytvářet technickou dokumentaci včetně tisku. Kromě Browseru jsou také schopny vytvářet tzv. album – sadu přednastavených pohledů, které pak pomáhají při komunikaci nad dílem.

Mohlo by vás zajímat: