Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nitto Sangyo únorovým vynálezcem měsíce

Úterý, 29 Březen 2011 11:48

Tags: Autodesk | Inventor | Soutěž | Uživatelé

LinkMini1113Japonská společnost Nitto Sangyo, výrobce vybavení pro dětská hřiště, získala od společnosti Autodesk ocenění  Inventor of the Month za měsíc únor. Japonská společnost vyvíjí s využitím řešení Autodesk Inventor nejrůznější dětská houpací zařízení, která jsou bezpečnější a trvanlivější než současná standardní vybavení dětských hřišť. Pod značkou „Link Mini“ jsou vyráběna houpací zařízení například ve tvaru kreslených postav, letadel, zvířat a dalších objektů zajímavých pro děti.  

Většina těchto zařízení spoléhá při zajištění houpacího efektu na velkou ocelovou pružinu, která ale často podléhá únavě materiálu. Řada Link Mini naproti tomu využívá vnitřní válcovou tyč, která se naklání dopředu a zpět v přesně vypočítaném pohybovém rozmezí. Pevná vnitřní struktura tohoto systému dává jistotu, že zařízení nikdy nemůže spadnout na zem, a to ani v případě únavy materiálu – což znamená, že je pro děti bezpečnější než pružinové hračky.
Ve spolupráci s firmou Otsuka Corporation, Autodesk resellerem, využívá návrhářský tým společnosti Nitto Sangyo řešení Autodesk Alias Design k vytváření volných křivek v rámci povrchů produktů Link Mini, v rozmezí od dinosaurů až k dětským králíčkům. Import dat takto vytvořených v koncepčním návrhu do řešení Autodesk Inventor umožňuje týmu postupovat efektivněji, krok po kroku, v celém procesu navrhování a provádět strukturální analýzy vnitřní podpůrné konstrukce. Tým může na digitálním modelu vytvořeném v Inventoru rovněž provádět simulace s cílem kalkulovat různý vliv různých tvarů dětské postavy umožňující modifikovat celkový návrh zařízení, dokud nesplní provozní požadavky.

Mohlo by vás zajímat: