Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

fe-safe pomáhá automobilovým specialistům

Středa, 11 Leden 2012 10:59

Tags: Analýzy | Automotive | fe-safe | FEA | Safe | Technology

fe-safe-1202Safe Technology Ltd oznámila, že společnost Flexider Automotive (Itálie) si vybrala software fe-safe pro analýzu životnosti k provádění pokročilých únavových analýz automobilových dílů pro přední výrobce automobilů, včetně Audi, Ferrari, Fiat Group, Iveca a Volkswagenu. Flexider Automotive, součást společnosti IMCI, je průkopníkem v sériové výrobě kovových oddělovacích pružných prvků pro systémy odvodu výfukových plynů u osobních automobilů a lehkých užitkových vozidel. Společnost vyvinula ve spolupráci s předními výrobci automobilů novou generaci tlumících pružných spojek, schopných překonat problémy způsobené použitím katalyzátorů na celém výfukovém systému.

Fe-safe od Safe Technology je výkonná komplexní sada softwaru na únavové analýzy pro modely konečných prvků (FE - Finite Element). Používá se k přesným výpočtům z analýzy konečných prvků (FEA), kde a kdy se mohou objevit únavové trhliny, výpočty faktorů bezpečnosti na pracovní napětích (pro rychlou optimalizaci) a pravděpodobnosti přežití v různých podmínkách (křivka „uplatnění reklamace“). Inženýři společnosti Flexider Automotive budou využívat schopnosti softwaru fe-safe  při termomechanických únavových analýzách pro výpočet vlivu únavy na ohebné trubky nebo oddělovací prvky.
„V dnešní době prostě přepracování návrhu komponenty přidáním dalšího materiálu s cílem prodloužit únavovou životnost není možné. Nasazení fe-safe umožňuje, aby návrhy součástí mohly být upraveny a optimalizovány ve virtuální fázi návrhu, a tím redukuje nákladné a časově náročné cykly design-test-redesign,“ uvedl Giuseppe Ruggiero, testovací inženýr životnosti ve Flexider Automotive. „Byli jsme ohromeni uživatelsky přívětivým rozhraním fe-safe, umožňujícím snadné a efektivní zadávání dat. K dispozici je kompletní databáze materiálů a metodologie lze zvolit tak, aby si technik mohl vybudovat silný a personifikovaný analytický nástroj.“

Mohlo by vás zajímat: