Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Řešení HP pomáhá konstruktérům z Red Bull Technology

Čtvrtek, 12 Červenec 2012 14:03

Tags: F400 | HP 3PAR | IT infrastruktura | Racing | Red Bull | Storage | Technology

HP_3par_storage_RBT-1228Společnost HP oznámila, že firma Red Bull Technology, která navrhuje, vyvíjí a vytváří konstrukce závodních vozů stáje Red Bull Racing ve Formuli 1, podstatně zvýšila výpočetní výkon a kapacitu své IT infrastruktury díky nasazení datového úložiště HP 3PAR Storage. Řešení HP 3PAR umožňuje společnosti Red Bull Technology rychleji reagovat na zvyšující se technologické nároky stáje Red Bull Racing i neustálý tlak po inovacích vozů závodících na okruhu F1. Při spolupráci vývojářů Red Bull Technology s implementátorem HP technologií firmou OCSL bylo vytvořeno flexibilní a vysoce škálovatelné řešení s rozšířenou úložnou kapacitou a výkonem, které by zároveň dokázalo odstranit úzká hrdla celé IT infrastruktury, zpomalující chod používaných aplikací.

„Potřebujeme přijímat rychlá a naprosto konkrétní rozhodnutí, proto jsme hledali škálovatelnou a vysoce výkonnou platformu pro ukládání dat a podporu našich pokročilých IT aplikací,“ řekl Mat Cadieux, IT ředitel ve společnosti Red Bull Technology. „Nové datové úložiště HP umožňuje našemu vývojovému týmu vytěžit maximum z klíčových návrhů, výroby a podpůrných aplikací, což je nezbytně nutné pro další zvyšování výkonu automobilů stáje Red Bull Racing. Řešení HP 3PAR Storage navíc nabízí nadčasové technologie, díky nimž budeme moci škálovat virtualizovaná desktopová pracoviště a náročné simulace i během dalších dvou let. Technologická kvalita HP a související podpora zajišťují skvělou spolupráci.”

Strukturovaná data společnosti Red Bull Technology jsou nyní uložena v systému HP 3PAR a trvale přístupna k pokročilým analýzám, nutným pro další konstrukční návrhy s ohledem na nejnovější závodní strategie. Vícevrstvá datová úložiště HP zaručují, že nejaktivnější data jsou vždy bleskově přístupná, zatímco software HP 3PAR Adaptive Optimization – vysoce autonomní řešení zajišťující „komunikaci“ mezi jednotlivými vrstvami datových úložišť – zvyšuje pružnost systému a minimalizuje možná rizika.
Dvojnásobně redundantní úložné systémy HP 3PAR F400 umístěné ve dvou datových centrech společnosti Red Bull Technology zajišťují zrcadlení dat v rámci celé IT infrastruktury pro možnost okamžité a komplexní obnovy v případě havárie. O další zvýšení zabezpečení celého systému se stará software HP 3PAR GeoCluster, který zjednodušuje a automatizuje proces obnovy dat v případě havárie prostřednictvím automatického failoveru1) mezi primárními a záložními systémy pro zajištění nepřerušeného provozu. O off-site zálohování na pásky a rychlé obnovení aplikací se stará software HP 3PAR Virtual Copy, který průběžně pořizuje tzv. snapshoty.2)
Vývojový tým společnosti Red Bull Technology má k dispozici také software HP 3PAR Thin Provisioning, který monitoruje úložnou kapacitu a podle aktuálního využití pomáhá s jejím případným rozšířením. Nutnost složité a zdlouhavé ruční konfigurace minimalizují automatizační nástroje a centralizovaná správa. Prostředí pro ukládání dat je tak flexibilní a škálovatelné, a IT tým může snadno měnit či rozšířit jeho využití, aniž by tím byl jakkoli omezen provoz ostatních IT systémů.

„Datové úložiště HP usnadní společnosti Red Bull Technology strategická rozhodnutí a zajistí ochranu i přístup ke klíčovým datům,“ řekl Warren Duke, ředitel HP Storage UK. „Navíc spolehlivě uchová veškeré návrhy stávajícího či budoucího designu vozů F1, data o výrobních činnostech, a podstatně sníží celkové náklady spojené s ukládáním dat.“

1) Failover představuje manuální nebo automatický proces, který zajišťuje, aby v případě havárie jednoho „uzlu“ (síť, server, storage, …) převzal jeho veškerou činnost jiný, tzv. redundantní, uzel.
2) Snapshot, neboli snímek systému, je kopií dat k určitému času (Point-in-time-copy). Datová úložiště podporující snapshoty mají schopnost zaznamenat stav paměťového zařízení k danému okamžiku, a tento stav následně mohou využít pro rychlejší obnovu dat.

Mohlo by vás zajímat: