Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nejen zbrusu nový EDM modul Edgecamu

Středa, 24 Říjen 2012 10:55

Tags: Drátové řezání | EDGECAM | EDM | Nexnet | Postprocesory

Edgecam dratovka - 1243Edgecam 2013 R1 poskytuje intuitivní prostředí pro komplexní programování všech strojů pro elektroerozivní drátové řezání. Standardně zahrnuje obsáhlou knihovnu prověřených postprocesorů a možnost tvořit technologii řezání založenou na databázi znalostí. Nové cykly pracují s aktuálním polotovarem, eliminují obrábění vzduchu a zkracují obráběcí časy. Uživatel si může zvolit z předdefinovaných obráběcích strategií, jako např. „noční provoz bez obsluhy“ nebo „denní provoz s obsluhou“. Snadno si mohou také nadefinovat vlastní obráběcí strategii.

Mezi další funkce patří strategie pro řezání v rozích, různé možnosti označování, schopnost aplikovat hrubovací a dokončovací řezy, možnost označení více útvarů v jednom cyklu (dosud bylo možné v jednom cyklu označit pouze jeden útvar), a bezodpadové řezání. Další novou funkcí je „obrázková a kontextová nápověda“ pro všechny možnosti v dialozích drátového řezání a rozpoznávání útvarů, díky které je rozhraní Edgecamu ještě intuitivnější a pomáhá uživatelům rychleji a lépe pochopit účel dialogů.
hrubovani-v-profilovacim-cyklu 1243
Hrubování v profilovacím cyklu


Kromě nového drátového řezání bude mít nová verze Edgecam mnohá další vylepšení dávající přidanou hodnotu všem uživatelům Edgecamu:
  • U hrubovacího cyklu s použitím vlnovité strategie obrábění (waveform) máte nyní novou možnost zaříznutí do předvrtané díry (dříve pouze po helixu), což ještě více zkracuje čas obrábění a umožňuje lepší zaříznutí do materiálu.
  • Další funkce zkracující čas obrábění se nachází v Profilovacím cyklu – jde o možnost specifikovat zkosení nebo rádius ke srážení hran, a tudíž eliminaci potřeby odstraňování otřepů.
  • Byl přidán nový typ polotovaru „trubka“, uživatel nyní může měnit rozměry polotovaru a znovu vybrat geometrii polotovaru. Změny v polotovaru jsou nyní kontrolovány automaticky při každém regenerování obráběcího postupu.
  • V dialogu pro rozpoznání útvarů došlo k vylepšení algoritmu nebližší další z hlediska optimálního pořadí pro obrábění. Dále nyní lze rozpoznat nové typy soustružnických útvarů ve tvaru U a V. Tyto útvary je obrábět automaticky pomocí manažera strategií.
  • V soustružení je nový hrubovací cyklus, který odebírá materiál v sérii řezů rovnoběžných se vstupním profilem a je obvykle používán pro hrubování profilů z odlitků a výkovků. Tento cyklus je také vhodný pro řezání materiálů, kde je výhodné minimalizovat počet přejezdů a zaříznutí do materiálu, nástroj je co nejdéle v konstantním řezu. Cyklus umožňuje inteligentní výběr polotovaru pro zamezení obrábění vzduchu a zkrácení času obrábění, dále umožňuje nastavení i několika offsetů nástroje.
  • Další změny byly provedeny v simulátoru Edgecam a umožňují vrátit se ve sledu obráběcích operací do předchozího kroku.
  • Generování NC drah je nyní mnohem rychlejší díky novému 5osému 64bitovému jádru spouštěnému v samostatném procesu s využitím všech jader procesoru. Nyní je také k dispozici výpočet frézovacích cyklů u soustružnicko-frézovacího prostředí na pozadí, díky čemuž může uživatel pokračovat v práci, zatímco Edgecam počítá složité dráhy.
  • Edgecam je certifikovaný pro Autodesk Inventor a verze Edgecam 2013 R1 obsahuje přímou návaznost na Autodesk Vault 2013, umožňuje tedy uživatelům ukládat a načítat data z a do Vaultu. Vault menu v Edgecamu umožňuje uživatelům přímý přístup k jejich souborům dílů a zobrazit historii změn.
  • Pokud jsou Edgecam soubory obsahující model z Inventoru odbaveny Vaultem a načteny v Edgecamu, jsou všechny změny provedené v Inventoru Edgecamem rozpoznány, je aktualizován 3D model a je nabídnuto přepočtení NC drah.

dialog-Rozpoznani-utvaru124
Dialog Rozpoznání útvaru


Mohlo by vás zajímat: