Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Delcam přidal do softwarového portfolia OrthoticSelector

Středa, 12 Prosinec 2012 13:53

Tags: Delcam | OrthoticSelector | Ortopedie | Protetika | Vložky

Orthotic Selector - 1250Delcam uvedl nový program OrthoticSelector pro navrhování a výrobu ortopedických vložek. OrthoticSelector poskytuje nízkonákladové řešení pro ortopedické odborníky a laboratoře, které jim umožňuje z knihovny stávajících návrhů určit, jaké standardní protetické výrobky nebo modely nejlépe vyhoví pacientovým požadavkům. To také umožňuje rychlejší vývoj nových vzorů, kdy pacient potřebuje plně přizpůsobenou stélku. OrthoticSelector je první software Delcamu, který může být také použit u malých ortopedických prodejců pro sportovní a lékařské aplikace, jakož i u odborníků a laboratoří. Poskytuje vědeckou metodu pro výběr nejvhodnějšího ortopedického návrhu, aby odpovídal anatomii pacientovy nohy a jeho potřebám, ze zásob stávajících pomůcek.

Tento přístup je často nákladově efektivnější než vývoj protetik na míru, protože standardní vzory pro časté problémy mohou být vyráběny ve velkém. Kromě toho, použití standardních vzorů znamená, že pacienti mohou dostat svá protetika ze skladu dříve a nemusí čekat, až na ně dojde pořadí při individuální výrobě.
OrthoticSelector může být také použit pro výběr nejvhodnějšího modelu, co nejlépe odpovídajícímu pacientově chorobě, opět ze souboru stávajících vzorů zahrnujících nejčastější choroby. Je ideální pro laboratoře, které vyvinuly fyzické databáze modelů pokrývajících spektrum stavů nohou, které potřebují k léčbě nejčastěji. Vakuové formování protetik ze stávajícího modelu opět snižuje náklady a urychluje jejich dodání pacientovi.
V obou případech začíná proces skenováním pacientovy nohy a ze skenu jsou vybrány klíčové anatomické rysy. Ty jsou pak použity k automatickému výběru odpovídající ortopedické pomůcky z databáze. Software vždy uvádí „ideální“ přesné rozměry pro pacienta, plus řadu vhodných alternativ do kladných i záporných hodnot, což dává odborníkům nebo laboratořím kompletní klinickou kontrolu nad výběrem.
OrthoticSelector je unikátní v tom, že může zrychlit vývojový proces i v mnoha případech, kdy je zapotřebí nová konstrukce ortopedické vložky. Může být použit k výběru stávajícího vzoru z databáze, který nejlépe vyhovuje chorobě pacienta. Tento vzor pak může být upraven tak, aby odpovídal velikosti nohou a klíčovým anatomickým rysům, před předáním do výroby. Pokud je to nutné, může být návrh přidán do databáze k rozšíření nabídky laboratoře budoucím pacientům.

Mohlo by vás zajímat: