Google překladač: English Deutsch

OptiNum - revoluce v 3D skenování prostoru

Autor článku: Noomeo   

Tags: Noomeo | NumiSoft | OptiNum | Skenery

Skener Noomeo OptiNum -1124Jednoduchým tlakem na tlačítko je možné skener OptiNum vysoce přesně zaměřovat a generovat data mračen bodů až do počtu 500 000. Není nutná žádná příprava a navíc skener kalibruje své parametry, jako funkce částí a prostředí. 3D výsledek se zobrazí ihned v podobě živého náhledu na obrazovce. Již v počátku procesu umožňuje barevná mapa okamžitě ověřit kvalitu měření. Uživatel tak může na základě kvality rozhodnout, zda si měření ponechá, nebo začne znovu. 2D obrazy zůstávají dostupné v každém jednotlivém kroku procesu, což umožňuje stálou kontrolu kvality zdroje informací.
Podle počtu snímání realizovaných pro naskenování celé části rekonstruuje software NumiSoft 2011 každé  mračno bodů a automaticky je znovu správně urovnává. Živý náhled objektu ve výstavbě je zajištěn. K rekonstrukci objektu jsou pak použity specifické algoritmy. Tyto algoritmy jsou vybírány automaticky v závislosti na vlastnostech objektu: zakřivení, textuře, geometrii, hranách, atd. Nakonec lze zároveň s modelem exportovat i měřicí protokol.
Kromě základních filtrů a optimalizačních funkcí má NumiSoft 2011 moderní nástroj pro zpracování ostrých hran (pro zjednodušení procesu reverzního inženýrství). Tato funkce umožňuje detekovat snadným a rychlým způsobem ostré hrany a uplatnit zpřesňovací algoritmus. To umožňuje operátorovi dostat geometrii co nejblíže k realitě. Finálně lze aplikovat adaptivní vzorové filtry pro snížení množství dat. Ve složitých geometrických oblastech jsou pak vybrány další body, kdy je odstraněna většina bodů v rovných plochách. Opět platí, že algoritmy se samy přizpůsobují vlastnostem skenovaného objektu. Výsledný model lze exportovat v ASCII a XYZ formátech a je kompatibilní se všemi CAD softwary.
Kromě toho je NumiSoft 2011 vybaven softwarem třetí strany k vyplnění mezery mezi mraky bodů a CADem. Tento software předkládá operátorovi širokou škálu funkcí pro sítě a zpracování dat polygonů (filtrování, vyhlazování, vyplňování otvorů, atd.). Tyto funkce umožňují získat uzavřený síťový model připravený k použití ve všech CAD softwarech.

Mohlo by vás zajímat: