Google překladač: English Deutsch

Počet uživatelů portálu CADforum.cz překročil 250 tisíc

Autor článku: CAD Studio   

Tags: CAD Studio | CADfórum | CADforum.cz

CADforum_cz-statistika1137Portál CADforum.cz představuje takřka bezednou studnici tipů, triků a praktických rad týkajících se oblasti počítačem podporovaného navrhování (nejen) v průmyslu. Za více než 11 let své existence poskytl služby již 250 tisícům registrovaných uživatelů. Provozovatelem portálu CADforum.cz je společnost CAD Studio, největší specializovaný dodavatel CAD, CAM, GIS a PLM řešení ve střední Evropě. CADforum.cz se trvale drží v hledáčku profesionálů, studentů i nadšených amatérů z jednoho prostého důvodu – najdou zde tolik potřebné rady, návody zefektivňující práci, zajímavé bloky a modely, které mohou použít ve svých 2D i 3D projektech, či nejednu užitečnou softwarovou aplikaci.
Velká část služeb je přitom po registraci přístupná zcela zdarma. Obsah portálu přímo spoluvytváří komunita uživatelů.
O aktuálním rozsahu celého projektu nejlépe hovoří čísla:
  • více než 14 milionů stažených CAD bloků, modelů, aplikací a dalších souborů (až 300 GB dat stažených měsíčně),
  • přes 250 tisíc registrovaných uživatelů (z toho přes 35 tisíc z Česka a Slovenska),
  • více jak 95 tisíc diskusních příspěvků,
  • více než 5 600 tipů pro nejznámější CAD a GIS aplikace,
  • přes 200 videí s návody a názorným předvedením zajímavých funkcí,
  • více než 3 500 trojrozměrných modelů převedených pomocí webové služby STL2DWG a mnohé další.
„Kdyby nám někdo na přelomu tisíciletí řekl, že se na našem portálu do roku 2011 registruje čtvrt milionu uživatelů z Česka, Slovenska i celého zbytku světa, sklidil by možná spíše shovívavý úsměv. Zásluhou tisíců hodin práce nejen naší, ale i mnoha zapálených uživatelů, se však z původní myšlenky vyvinula rozsáhlá služba, jejíž každodenní využití notně přesahuje hranice české kotliny,“ doplňuje Vladimír Michl ze společnosti CAD Studio, který CADforum.cz před více než 11 lety zakládal. „Do budoucna mimo jiné uvažujeme také o dalším omlazení uživatelského rozhraní portálu. Mnoho pravidelných návštěvníků si však na stávající strukturu natolik zvyklo, že se změně spíše brání. A protože CADforum.cz je tu právě pro komunitu uživatelů z různých oborů, s různými profesemi a zájmy, chystáme se pečlivě vyhodnocovat i připomínky a náměty na říjnové odborné konferenci CADfórum 2011.“

CADforum_cz-1137Tradičním souputníkem komunitního portálu CADforum.cz je – již osmým rokem – stejnojmenná konference uživatelů. Pod názvem CADfórum 2011 – digitální prototypování v praxi se letos poprvé uskuteční v Brně, a to rovnou v rozšířeném dvoudenním formátu – od 19. do 20. října 2011. Registrace k bezplatné účasti již běží; další informace, program a přihlášku naleznete na adrese konference.cadforum.cz. Pořadatelství se letos zhostily společnosti CAD Studio a Autodesk.

Mohlo by vás zajímat: