Google překladač: English Deutsch

Corel představil oblíbený CorelDRAW ve verzi 2017

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: 2017 | Ceny | Corel | CorelDRAW | Grafika | Photo-Paint | Vektor

DSC06623-1715Pražská tisková konference společnosti Corel představila novou verzi tohoto oblíbeného vektorového grafického programu s velkým předstihem už 31. března v pražském hotelu Angelo. Oficiální uvedení produktů však proběhlo až 11. dubna 2017. CorelDraw používají profesionální grafici a nová verze nese číslo 2017. Jeho součástí jsou tradiční komponenty jako vlastní grafický program CorelDRAW nebo Photo-Paint a také Font Manager, PowerTRACE, Website Creator, Connect a Capture. Program je určen pro Windows 10 a nejnovější zařízení, má vylepšené ovládání perem a dotykem, pomocí tabletu, zvládá ultravysoké rozlišení 5K, je možné používat více monitorů nezávislých na DPI atd.

Velmi snadné je začít s novým projektem a učit se práci s programem „za pochodu“. Uživatelské rozhraní je plně přizpůsobitelné. Pokud máte své oblíbené prostředí z některé z minulých verzi, můžete si je jednoduše přetáhnout a používat i nadále. Režim tabletu je optimalizované rozhraní pro zařízení 2 v 1. Jednoduše se dá přepínat zobrazení z mobilního zařízení na zobrazením pro desktop.
Vylepšeno bylo rozhraní pro ovládání programu z tabletu, kde jsou pokročilé funkce pera, kdy program bere ohled na sklon pera, sílu přítlaku atd.

DSC06633-tablet-1715

Ve Photo-Paintu přibyly pokročilé úpravy fotografií. Ve vektorové grafice byly vylepšeny funkce pro rozdělování objektů, možnosti přidání víru, dosud nejintuitivnější a nejvýkonnější je úprava uzlů křivek.
Novinky se objevily ve Font Manageru a k dispozici je samozřejmě mnoho dalšího. Je možný výstup na libovolná média a formáty. K dispozici jsou i další nástroje, moduly plug-in, aplikace a písma - poitilizer, impact Tool, ...
Pokud někomu doposud při tvorbě vektorové grafiky chyběly kreativní zážitky, jsou nyní vektorové návrhy stejně intuitivní jako pero a papír. K tomu je možné používat dotykové pero pro práci přímo na dotykové obrazovce. Jako výtvarník nemusím znát matematický aparát pro vytváření vektorů, ale mohu nakreslit křivku pomocí jednoho nebo více tahů a CorelDraw si křivku z nakresleného vytvoří. Tyto možnosti má nový nástroj LiveSketch​, inteligentní nástroj pro skicování.

Co se týká prodejní politiky, přišel Corel také s ročním předplatným, ale stále prodává i krabicové verze, jejichž cena je ale o dost vyšší oproti ročnímu poplatku. Takže pokud jste doposud pravidelně kupovali nové verze, nejspíš se vyplatí používat předplatné. K dispozici jsou i speciální licence pro akademickou sféru, nesmí však být používány pro komerční účely.

Pro ilustraci cen přidáváme ofocený slajd z tiskové konference:

 DSC06635-1715


Mohlo by vás zajímat: