Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Dvě nové produkční velkoformátové "fototiskárny" Canon

Čtvrtek, 21 Duben 2011 09:25
Canon imagePROGRAF iPF8300SCanon Europe představil dvě nové produkční velkoformátové tiskárny - imagePROGRAF iPF6300S (A1 – 24") a imagePROGRAF iPF8300S (B0 – 44"). Novinky využívají osmibarevný systém pigmentových inkoustů LUCIA EX, který zaručuje vysokou kvalitu tisku. Oba nové modely poskytují s velmi dobrým poměrem mezi kvalitou, výkonem a celkovými náklady, jsou vhodné zejména pro produkční tisk fotografií, plakátů a POS grafiky.

imagePROGRAF iPF6300S, nástupce modelu iPF6000S, a imagePROGRAF iPF8300S rozšiřují portfolio velkoformátových tiskáren Canon a doplňují řadu grafických tiskáren imagePROGRAF iPF6300, iPF6350, iPF8300 a iPF8000S. Vynikají reprodukcí černé, širokým barevným gamutem a vysokou odolností výtisků proti poškrábání, dále přináší vyšší rychlost tisku, širokou kompatibilitu s používanými workflow a nižší celkové náklady na vlastnictví. Širší barevný gamut umožňuje použití nových strojů v aplikacích vyžadujících větší přesnost. Používání ICC barevných profilů usnadňuje tisk plakátů s živými barvami a grafiky.

Vyšší produktivitu přináší nové zrcadlové rozmístění barev na tiskových hlavách, tiskový režim „Fast“ pak umožňuje až dvojnásobnou rychlost tisku při zachování špičkové kvality standardního tiskového režimu. Rychlost je tak hlavní výhodou při výrobě plakátů a POS materiálů, na které je obvykle kriticky málo času.
Canon imagePROGRAF iPF6300s

Canon imagePROGRAF iPF6300S

Ovladače tiskárny jsou vybaveny režimy „Proof“, „Grafika“ a „Ekonomický režim“, takže záleží na uživateli, jakou úroveň kvality obrazu při tisku vyžaduje. V režimu „Proof“' jsou zostřeny texty a čáry, takže je kvalita vhodná pro vysoce přesné nátisky. Režim „Grafika“ umožňuje tisk textu a linek bez snížení rychlosti, což je dobrá volba pro uživatele, pro které je rychlost důležitější než přesnost. „Ekonomický režim“ snižuje spotřebu inkoustu o téměř 50 %, což je výhodné pro tisk interních dokumentů nebo pro zkušební tisky.

Nové tiskárny jsou kompatibilní se všemi hlavními RIP systémy, což usnadňuje integraci nových modelů do již existujících workflow. Obě tiskárny jsou vybaveny 160GB vestavěným pevným diskem, takže lze i velké tiskové úlohy snadno ukládat a dále s nimi pracovat prostřednictvím LCD displeje. Kompatibilita s gigabitovým Ethernetem usnadňuje rychlý přenos velkých souborů a nebo velkého množství tiskových úloh.

Canon imagePROGRAF iPF8300S

Canon imagePROGRAF iPF8300S

Používání tiskáren je intuitivní, takže práci s nimi zvládne kdokoli i bez odborného školení. Ovladač lze přizpůsobit potřebám uživatelů a samotnou tiskárnu ovládat pomocí velkého přehledného LCD displeje. S tiskárnami je dodáván i tiskový plug-in pro Microsoft Office, takže i nezkušení uživatelé mohou vytvořit profesionální plakáty, POS materiály, grafy a další velkoformátové dokumenty. Tiskový plug-in Canon pro Adobe Photoshop ocení zejména designéři a fotografové, kteří mohou snímky upravovat v programu Adobe Photoshop a dosáhnout maximální přesnosti reprodukce barev.

Nástroj pro kontrolu provozních nákladů umožňuje sledovat náklady na tisk a současně pomáhá lépe řídit spotřebu papíru. Nově jsou využívána různá provozní upozornění pro dosažení nepřerušovaného provozu. iPF8300S dává zvukové znamení, že je potřeba vyměnit vysokokapacitní zásobníky inkoustu. Oba nové modely využívají technologii Hot Swap pro výměnu zásobníků inkoustu, takže je možná jejich výměna za provozu a tisk bez přestávky. Navíc je možné nastavit v případě ukončení tisku, poruše nebo nutnosti výměny spotřebního materiálu i zasílání e mailového upozornění na počítač nebo mobilní telefon, takže jsou minimalizovány prostoje.

Mohlo by vás zajímat: