Google překladač: English Deutsch

WiFi VoIP telefon WELL ST100

Tags: Recenze | Sítě | WELL ST100 | Wifi

well-01Do svého portfolia zařadila tento telefon firma Joyce už v loňském roce. Připojit ho lze na WiFi sítě se standardem 802.11 b/g s autentizací MD5 nebo 802.1x, šifrováním WEP, WPA-PSK a WPA2-PSK. Podporuje SIP v2 účty. IP adresa může být fixní nebo přidělovaná DHCP serverem. Telefon je vybaven solidní tlačítkovou numerickou klávesnicí s funkčními tlačítky, křížovým ovladačem a 9řádkovým na výšku postaveným 2" displejem s rozlišením 176×220 pixelů a 256 000 barvami.

Displej je přehledný a lze na něm bez problémů projít kroky nastavení, stejně jako získat informace běžné na každém DECT nebo mobilním telefonu, jako příchozí, odchozí a zmeškané hovory, kontakty, posílání SMS, kalendář, atd. V prostředí s více WiFi přístupovými body lze v režimu WDS přecházet mezi nimi bez přerušení hovoru. Oproti DECT telefonům má výhodu možnosti používání na veřejných WiFi hotspotech. Telefon je bez problémů použitelný v běžném kancelářském prostředí s dostupným WiFi signálem. V paměti může mít celkem 4 SIP účty, což je asi více než dostatečné, i když se s telefonem vydáte na cesty. K cestování s tímto telefonem ostatně přímo vybízí jeho nízká hmotnost. Naše výtka směřuje jen k nepohodlné dobíjecí základně. Pro kancelářské použití je výborná, při cestování více než zavazí a uvítali bychom možnost napájení jako u mobilních telefonů.

 

well-02

WELL ST100 je dostatečně citlivý i na slabší WiFi signály a byli jsme velmi spokojeni s kvalitou přenášených hovorů. V pohotovostním režimu běžně vydrží kolem 6 dnů bez dobíjení, plně nabitý by měl podle údajů výrobce uživateli nabídnout 9 hodin nepřetržitého hovoru. Nikdo z nás ale tak dlouho telefonovat nevydržel. Telefon se ovšem rychle vybíjí v případě výpadku WiFi signálu, ostatně podobně jako mobilní telefony hledající signál BTS. Proto třeba při cestování je dobré telefon nosit vypnutý.

Aktuální maloobchodní cena se pohybuje kolem 1900 Kč.


Mohlo by vás zajímat: