Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

K vývoji elektromobilu přispěl Siemens PLM Software

Úterý, 18 Leden 2011 14:43

Tags: Automotive | Siemens PLM | Uživatelé

Vizualizace-elektromobilu-FURTIVE-e-GT-1103Siemens PLM Software, obchodní jednotka Siemens Industry Automation Division a jeden ze světových dodavatelů softwaru a služeb řízení životního cyklu výrobků (PLM - Product Lifecycle Management), oznámil, že jeho softwarová řešení NX a Teamcenter byla použita při návrhu a vývoji elektrického automobilu s názvem Furtive-eGT z dílny společnosti Exagon Engineering. Furtive-eGT. První francouzské luxusní auto na výhradně elektrický pohon bylo vytvořeno Lucem Marchettim, zakladatelem a předsedou představenstva Exagon Engineering. Auto kombinuje vysoký výkon se šetrností vůči životnímu prostředí a zároveň splňuje očekávání zákazníků na styl a pohodlí.

„Vzhled i výkon Furtive e-GT jsou velice atraktivní,“ řekl Marchetti. „Toto auto etabluje Francii na rychle rostoucím trhu elektrických vozů. Já osobně jsem automobilovým nadšencem a mou ctižádostí při založení Exagon Engineering bylo vytvořit elektrické auto luxusní třídy, které bude splňovat stejné standardy jako vůz poháněný plynem. Pomocí partnerství se Siemens PLM Software jsem byl schopen vytvořit skutečně mistrovské dílo.“
Exagon Engineering používá pro všechny práce spojené s 3D digitálním vývojem produktu Furtive-eGT integrované softwarové řešení NX obsahující počítačem podporované projektování, výrobu a inženýrské činnosti (CAD/CAM/CAE). Všechna produktová data – včetně detailních NX modelů – jsou potom bezpečně spravována, rozesílána a kontrolována pomocí řešení Teamcenter pro digitální správu životního cyklu.
„Jsme velice rádi, že jsme mohli spolupracovat s Exagon Engineering při návrhu Furtive-eGT a že jsme jim mohli nabídnout svou expertizu v PLM a také náš software,“ řekl Christophe Iffenecker, viceprezident a výkonný ředitel Siemens PLM Software ve Francii.

Mohlo by vás zajímat: