Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

IMSI/Design uvedl TurboSite a TurboSite Reader pro iPad

Středa, 14 Listopad 2012 13:03

Tags: Aplikace | IMSI/Design | Mobilní | Reader | TurboCAD | TurboSite

TurboSiteReader-1246IMSI/Design, dodavatel známého produktu TurboCAD, oznámil 29. října uvedení aplikací TurboSite a bezplatné TurboSite Reader pro iPad. Mobilní aplikace TurboSite dodává takovou možnost přístupu k místu stavby a dokumentaci, s jakou pracuje každý architekt, inženýr a stavitel, navíc velmi jednoduše a s neuvěřitelným detailem. Podle Royala Farrose, generálního ředitele společnosti IMSI/Design, je TurboSite je první profesionální stavební aplikací, jakou nelze provést na stolním nebo přenosném počítači. Po celá desetiletí vytvářené dokumentace a jejich seznamy byly časově náročným a fyzicky únavným procesem.

Nejen, že kontrolní návštěvy staveb obvykle vyžadují mít s sebou kompletní sadu stavebních plánů, ale také notebook na poznámky, náhradní baterie, aby notebook vydržel pracovat celý den, digitální fotoaparát pro vytváření optického záznamu a obvykle také skládací židli a malý pracovní skládací stolek. A na každém dokumentovaném místě je nutno takové pracovní místo nejprve vytvořit a poté rozebrat. Na průměrně veliké stavbě, se takový cyklus může opakovat desetkrát až stokrát. Ale to je jen polovina vykonané práce. Jakmile jsou informace shromážděny, je potřeba je vzít zpět do kanceláře, kde, s použitím různých softwarových aplikací, jsou pečlivě sestaveny pro distribuci inspekční zprávy. Vzhledem k tomu, že jde o manuální proces, nejsou chyby zrovna neobvyklé.

Při použití aplikace TurboSite a lehkého iPadu jsou stavební plány zobrazeny elektronicky. Navigace v plánech, včetně všech uložených pohledů, je velmi rychlá pomocí jednoduchých gest na dotykové obrazovce iPadu. Funkce GeoWalk sleduje zařazení v rámci struktury, zatímco GeoNudge přesně označuje umístění. Pokud je požadována dokumentace, je fotografie nebo video natočené pomocí vestavěného fotoaparátu v iPadu automaticky správně umístěno v samostatné vrstvě nad elektronickým souborem. Mohou být také přidány textové a zvukové poznámky. Funkce GeoMarks dokonce zaznamená i vaši pozici při psaní poznámek a pořizování fotografií.
Na rozdíl od nudného tradičního postupu jsou shromažďované informace okamžitě k dispozici pro prohlížení a šíření prostřednictvím bezplatného TurboSite Readeru.
Odhaduje se, že tímto způsobem bude možno ušetřit až 80 % z celkových nákladů, což pro stavební odvětví znamená obrovský skok v produktivitě a úspoře nákladů.

TurboSite v1 pro iPad má po omezený čas zaváděcí cenu 499 US dolarů (běžně 999 dolarů), TurboSite Reader je zdarma. Pořídit si je můžete okamžitě. Pro více informací navštivte www.TurboApps.com.

Mohlo by vás zajímat: