Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Dassault Systèmes představila iniciativu FashionLab

Pondělí, 17 Prosinec 2012 14:48

Tags: Dassault | FashionLab | Julien Fournié | Systèmes

3D-Pink-jacket-1251Společnost Dassault Systèmes ve čtvrtek v pražské galerii CZD uvedla FashionLab, technologický inkubátor pro módní návrháře a stylisty, který umožňuje tvořit a testovat nové koncepty v podobě 3D vizualizací. FashionLab stojí na pomezí světa módy a 3D technologií a propojuje tvůrčí technologickou invenci s uměleckou kreativitou a know-how módního průmyslu. Módnímu průmyslu nabízí řešení integrující veškeré nástroje pro navrhování, simulaci a týmovou práci nezbytné pro vytvoření kompletní módní kolekce. FashionLab přináší inovace díky kreativitě Juliena Fourniého, zakladatele stejnojmenného módního domu, Jonathana Risse, uměleckého ředitele značky JAY AHR, a Françoise Quentina, tvůrce luxusních hodinek a zakladatele značky 4N.


Ti věří, že 3D technologie mohou módu posunout na zcela novou úroveň, a vystupují jako první průkopníci řešení FashionLab – Julien Fournié ve světě haute couture, Jonathan Riss v oblasti luxusních šperků, výšivek, doplňků a konfekčního zboží a François Quentin jako zástupce luxusního hodinářství. Právě díky úzké spolupráci s těmito profesionály prostřednictvím FashionLabu jsou inženýři Dassault Systèmes schopni vyvíjet nová inovativní řešení pro luxusní módní návrhářství.

Inkubační projekty
FashionLab se momentálně soustředí na tři hlavní inkubační projekty. Náplní prvního z nich je sběr trendů s cílem pomáhat shromažďovat a spravovat veškeré trendy před uvedením nové značky nebo kolekce. Druhý projekt, nazvaný Store Experience, je zaměřen na vývoj aplikace, která by pokrývala všechny kroky od samotného vytvoření obchodu, přes tvorbu virtuálních 3D modelů až po implementační strategii. Třetím projektem je holistické řešení pro tvorbu 3D módních návrhů. Tento projekt umožní návrhářům vytvářet kompletní nabídky, jejichž součástí budou již od počátku i virtuální 3D modely.
Watch_copyright-1251
FashionLab přináší módnímu průmyslu nové technologie, jež budou utvářet budoucnost trhu s luxusním zbožím a svým uživatelům zajistí výrazné konkurenční výhody. Návrháři budou mít pro přípravu kolekcí k dispozici všechny značky společnosti Dassault Systèmes. FashionLab jim umožní lépe a rychleji realizovat módu budoucnosti, přiblížit se svým zákazníkům a rovněž sdílet vědomosti prostřednictvím sociální sítě na zabezpečených privátních pracovních jednáních.

Virtuální showroom
Jedním z dalších kroků tohoto inkubačního plánu bylo spuštění virtuálního předváděcího salónu Juliena Fourniého „Premier Showroom“. Virtuální showroom představuje nový způsob, jímž Julien Fournié může zpřístupnit svůj tvůrčí svět veřejnosti, svým zákazníkům a fanouškům. Zájemci nyní mají možnost obdivovat kreativitu tohoto návrháře v online virtuálním prostoru, který jim zprostředkuje unikátní zážitek. Showroom může navštívit najednou více lidí, kteří se zde mohou setkávat a komunikovat, a to nejen mezi sebou, ale ve chvílích, kdy bude sám připojen, také s avatarem Juliena Fourniého.
Julien-Fournie_3DS-1251
Virtuální salón „Premier Showroom“ z dílny Juliena Fourniého a FashionLab odhaluje nové možnosti online virtuálních nástrojů. Je to prostředek, jenž tomuto návrháři otevírá nové cesty, jak prezentovat svou tvůrčí činnost. Poté, co se Julien Fournié přesvědčil, že díky nástrojům pro virtuální 3D simulaci může navrhovat své kolekce rychleji a lépe, nyní experimentuje s možnostmi 3D a virtualizačních technologií pro prezentaci svých děl a ducha svého módního domu. V jádru nového zážitku opět leží právě technologie pro virtuální 3D simulaci, které zde návštěvníkům nabízejí příležitost objevit či opětovně obdivovat kolekce Juliena Fourniého ve formě virtuálních 3D modelů. Mohou se dokonce usadit do virtuálního obývacího pokoje a na virtuální obrazovce si prohlédnout minulé módní prohlídky.


Mohlo by vás zajímat: