Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nabitý kalendář formulového týmu z ČZU

Čtvrtek, 21 Březen 2013 16:26

Tags: Formula | SAE | Student | ZČU

CULS Formula Student-1312Studentský tým CULS Prague Formula Racing, účastnící se celosvětového projektu Formula Student/SAE z České zemědělské univerzity v Praze, se letos představí ve čtyřech mezinárodních závodech v Evropě a nejméně na třech tuzemských automobilových výstavách. Potvrzuje tím pozici nejúspěšnějšího nováčka v konkurenci českých univerzit. V loňském roce tým studentů absolvoval ve své první sezóně hned tři závody projektu Formula Student/SAE, což zatím žádný český tým při své premiéře nedokázal. Nejcennějším úspěchem pak byl zisk 292,8 bodů z bývalého okruhu šampionátu Formule 1 Red Bull Ringu, čímž studenti překonali historické úspěchy ostatních českých univerzit v jejich prvních sezónách.

„Při naší premiérové sezóně jsme úspěšně závodili s výsledky nad naše očekávání. Pro novou sezónu vyzkoušíme novou koncepci s více závody a propagačních akcí. Měli bychom mít nejnabitější kalendář ze všech českých týmů a očekáváme zlepšení výsledků, abychom na konci sezóny obhájili místo nejlépe rozvíjejícího se týmu,“ řekl Jan Sekerák, vedoucí týmu CULS Prague Formula Racing.
CULS Formula Student2-1312

Tým, sídlící na Technické fakultě ČZU v Praze, připravuje pro svou druhou závodní sezónu novou formuli, čímž splní podmínku pro další účast v projektu Formula Student. Formule pro svou premiérovou sezónu bude mít nabitý program. Kalendář týmu v roce 2013 obsahuje čtyři mezinárodní klání na uzavřených tratích v Rakousku, Maďarsku, Itálii a také poprvé v České republice. Přihlásit se do čtyř závodů se zatím žádnému z tuzemských týmů nepodařilo. Mimo závodní období studenti budou sdílet své materiály a zkušenosti z projektu Formula Student/SAE na výstavách Motorsport Expo v Brně, International Prague Car Festival v Praze a Rychlá kola v Lysé nad Labem.
CULS 2012 promoakce-1312
Pro letošní sezónu si tým stanovil vysoké cíle. Jedním z nich je zdolání hranice 500 získaných bodů v jednom ze čtyř závodů. Tímto výsledkem by potvrdil svou pozici nejlépe rozvíjejícího se týmu mezi českými, a pravděpodobně by dokončil závod v nejlepší desítce v konkurenci z celého světa.


Mohlo by vás zajímat: