Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Humusoft představil novinky firem MathWorks a Comsol

Čtvrtek, 01 Květen 2014 20:50

Tags: COMSOL | Humusoft | MathWorks | MATLAB | MF644 | Multiphysics | R2014a | Simulink

MATLAB Simulink-1418Humusoft s firmou MathWorks uvádějí na trhy České republiky a Slovenska nové vydání výpočetního, vývojového a simulačního prostředí Matlab R2014a. Matlab R2014a přináší novou nadstavbu a další vylepšení v mnoha oblastech, včetně zajímavých změn v základních modulech Matlab a Simulink. Matlab nabízí možnost snímání obrazu z webkamer připojených k počítači a přepracovanou správu historie příkazů. Do modelů v Simulinku lze vkládat komentáře s podporou bohatého formátování textů, vkládání obrázků, tabulek, odrážek a hypertextových odkazů. Oblast fyzikálního modelování byla doplněna o modelování mechanických systémů s proměnnou gravitací a nástroje pro ladění řídicích systémů umožňují průběžnou identifikaci parametrů modelu.

Oblast zpracování obrazu byla rozšířena o algoritmy pro stereo vision a optické rozpoznávání znaků (OCR) a Optimization Toolbox řeší optimalizační úlohy s celočíselnými proměnnými (MILP). Novým produktem je LTE System Toolbox, který slouží pro návrh, simulaci a verifikaci fyzické vrstvy bezdrátových komunikačních systémů (LTE, LTE-Advanced).

Mixer model with GUI-1418Comsol Multiphysics 4.4 švédské společnosti Comsol uvedl Humusoft na trh na podzim roku 2013. COMSOL Multiphysics je softwarový inženýrský nástroj určený k modelování a simulaci fyzikálních dějů. Verze 4.4 nabízí uživatelům zcela nové grafické uživatelské rozhraní (GUI), které přispívá k přehlednosti a vyšší efektivitě používaných nástrojů. V letošním roce vydala firma Comsol dvě aktualizace systému – Update 1 a 2, které byly vydány 29. ledna a 16. dubna. Aktualizace vycházejí vstříc především požadavkům uživatelů na drobné úpravy jádra i nadstavbových modulů Comsol Multiphysics a dále upravují stabilitu systému. Celkem bylo realizováno přes 400 úprav.
V nové verzi naleznete celou řadu vylepšení především v oblasti tvorby a úpravy geometrie, definice fyziky, návrhu sítě a řešičů. Především nový způsob definice multifyzikálních úloh je velkým přínosem pro svou přehlednost a jednoduchost. Kromě celé řady vylepšení ve stávajících modulech společnost COMSOL rozšířila portfolio přídavných fyzikálních nadstaveb o Mixer modul. S tímto modulem může uživatel velice jednoduše simulovat procesy míchání. Mixer modul nalezne uplatnění například v oblastech farmaceutického, chemického anebo potravinářského průmyslu.

MF644-1418Kromě softwaru uvádí Humusoft na trh také nový multifunkční měřicí systém MF644 pro sběrnici Thunderbolt. Rychlé řídicí aplikace na bázi PC vyžadují často speciální I/O karty pro propojení s reálným světem. Narozdíl od běžných měřicích aplikací jsou zde kladeny větší nároky na sortiment a funkce vstupů a výstupů. Kromě běžných analogových kanálů a digitálních portů aplikace mnohdy vyžadují připojení inkrementálních snímačů polohy, ovládání akčních členů, pulzně-šířkovou modulací, čítání pulzů a další funkce. Zároveň je požadována mobilita zařízení a pripojitelnost k přenosým počítačům. Multifunkční měřicí systém MF644 vychází z oblíbených karet MF624 a MF634 a obsahuje kompletní sadu periferií pro běžné měřicí a řídicí aplikace. K PC se připojuje moderní sběrnicí Thunderbolt, což umožňuje totéž zařízení připojit ke stolním počítačům, notebookům i k počítačům Apple Mac při zachování rychlé odezvy a vysoké propustnosti.


Mohlo by vás zajímat: