Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Brněnská Olympia – MCAE – projekt I love 3D

Pátek, 12 Únor 2016 15:43

Tags: 3D cube | Adam Krhánek | I love 3D | MCAE | Scanify | Systems | Výstava

DSC02565-1607Společnost MCAE Systems se rozhodla přiblížit 3D tisk a magické kouzlo trojrozměrné reality široké veřejnosti. V době od 11. – 28. února 2016 představuje 3D tiskárny MakerBot a 3D skenery Scanify v brněnském nákupním centru Olympia ve společném projektu s názvem I love 3D, který zaštiťuje reklamní agentura Entity Production. Během víkendu 13. a 14. února 2016 budou mít návštěvníci centra šanci se stát součástí uměleckého díla, nazvaného „3D cube“, které propojí 3D technologie s realitou. Umělecký kybersochař a zaměstnanec společnosti MCAE Systems Adam Krhánek bude skenovat hlavy zájemců z řad kolemjdoucích.

Poté všech 381 skenů hlav náhodných návštěvníků přetvoří do uměleckého díla, které bude vystaveno v obchodním centru Olympia Brno.

DSC02569-1607

3D tiskárny jsou dnes již běžně využívány pro návrhy koncepčních modelů i finálních výrobků napříč všemi průmyslovými odvětvími, ale také je můžeme najít v oblasti medicíny, školství, architektury či umění. 3D tiskárny MakerBot jsou jedny z nejprodávanějších na světě a udávají trend dalšího vývoje ve své třídě. Jedná se o ucelenou řadu stolních 3D tiskáren které jsou cenově dostupné, a přitom nabízejí profesionální kvalitu i tisk a práce s nimi je velice snadná. Nejnovější generace tiskáren MakerBot je vybavena Wi-Fi připojením a vestavěnou kamerou, díky které můžete přes cloudové připojení sledovat průběh tiskové úlohy například přes mobilní telefon a v případě potřeby tak na dálku tiskárnu ovládat. Právě propojením tiskáren MakerBot si můžete vytvořit Inovační centrum.

DSC02597-1607

Koncept Inovačního centra MakerBot nabízí centralizovanou, škálovatelnou 3D tiskovou kapacitu klastru několika stolních 3D tiskáren MakerBot. Jedná se o řešení na míru, jež poskytuje organizacím prostor pro rychlejší inovace, přitáhne talentované studenty nebo zaměstnance, zvýší vzájemnou spolupráci a zajistí efektivnější konkurenceschopnost.
Další představenou technologií bude 3D skenování, konkrétně se skenery Scanify od firmy Fuel3D, které se používají stejně snadno jako digitální kamera. Systém „namiř a vyfoť“ umožní během chvíle zachytit obraz včetně barvy a textury. V několika vteřinách tak získáte přesný 3D model, se kterým můžete dále pracovat.

DSC02588-1607

Ruční 3D skener Scanify je ideální nástroj pro rychlé vytváření 3D modelů. Ať už se podílíte na procesech návrhu či přímé výroby, jste vývojář her, animátor, 3D umělec nebo jiný typ kreativního konstruktéra, který využívá počítačové 3D systémy. Scanify je vhodný například pro skenování obličejů, lidského těla, rostlin, soch a obecně všech texturovaných a barevných objektů.

DSC02585-1607

V rámci akce I love 3D si návštěvníci budou moci prohlédnout nejen modely vytištěné na 3D tiskárnách, ale také vidět koncept Inovačního centra MakerBot v běhu nebo si vyzkoušet skenování na vlastní kůži a získat sken svého obličeje v elektronické podobě.

DSC02594-1607

Celý projekt I love 3D bude k vidění v brněnském centru Olympia od 11. do 28. února 2016. Společnost MCAE Systems přivítala tuto akci jako příležitost přiblížit širší veřejnosti možnosti 3D technologií a způsoby jejich využití, a podělit se s ní o více než 20 let zkušeností v tomto oboru.

DSC02574-1607


Mohlo by vás zajímat: