Google překladač: English Deutsch

Corel uvedl CorelDRAW Graphics Suite X6

Autor článku: Corel   

Tags: Corel | CorelDRAW | Grafika | Suite X6

CorelDRAW X6 --1212Společnost Corel 20. března oznámila, že uvádí na trh produkt CorelDRAW Graphics Suite X6, nejnovější verzi své klíčové sady grafického softwaru. Tato nová sada, která se pyšní zcela přepracovaným typografickým jádrem, novými inspirativními styly a soulady barev a výkonnými nástroji pro tvorbu tvarů, nabízí profesionálním grafikům výkonné tvůrčí nástroje. Upgradovaná verze otevírá komunitě grafiků nové tvůrčí možnosti, zlepšuje pracovní procesy a výkon a usnadňuje začínajícím i zkušeným návrhářům přístup k materiálům, práci se špičkovými nástroji a technologiemi a bezproblémovou tvorbu grafických návrhů.

„Tvořivost a všestrannost uživatelů produktů CorelDRAW jsou pro nás každodenní inspirací. Uživatelé hrají ústřední roli v procesu vývoje důležitých funkcí a vylepšení, které pomohou urychlit proces návrhu a umožní jim předvést vlastní styl,“ říká John Falsetto, hlavní manažer produktů CorelDRAW. „Chceme uživatelům poskytnout všechny nástroje a možnosti, které potřebují k tvůrčí práci a maximální produktivitě, aby mohli sdílet svoji vizi s ostatními a inspirovat je svými návrhy.“

Nové funkce a mnohá vylepšení, která nejnovější verze sady obsahuje, se zaměřují na potřeby uživatelů produktů CorelDRAW působících v nejrůznějších oborech, jako je tvorba reklamních panelů, grafika, módní návrhářství, velkoformátový tisk, marketing, výroba tištěných materiálů, sítotisk, gravírování a další.

Některé důležité nové funkce a vylepšení:
  • Rozšířená podpora písem OpenType: Vytvářejte působivé texty pomocí pokročilých typografických funkcí OpenType, jako jsou například kontextové a stylistické alternativy, ligatury, ornamenty, ozdobné varianty a další funkce.
  • Nové vlastní soulady barev: Hromadně upravujte barvy prostřednictvím souladu a na základě analýzy barev a odstínů vytvářejte doplňková barevná schémata.
  • Nativní podpora 64bitové platformy a vylepšená podpora vícejádrových procesorů: Zpracovávejte soubory a obrázky až o 50 % rychleji než předtím.
  • Nové tvůrčí nástroje pro tvorbu vektorových tvarů: Přidávejte kreativní efekty pomocí čtyř nových nástrojů pro tvorbu vektorových tvarů – Rozmazat, Vír, Přitáhnout a Odpudit.
  • Nové jádro a ukotvitelný panel Styly: Rychle formátujte návrhy a usnadněte si tvorbu, použití a správu stylů díky konzistentnímu formátování různých objektů.
  • Nová aplikace Corel Website Creator X6: Snadno vytvářejte a spravujte weby pomocí webového průvodce a šablon, přetahujte položky myší a využijte dokonalou integraci s jazyky XHTML, CSS, JavaScript a XML.
  • Nový nástroj Smart Carver (Inteligentní ořezávač): Odstraňujte z obrázků nežádoucí oblasti při zachování poměru stran.
  • Vylepšené funkce pro stránkový zlom: Nové a vylepšené funkce hlavní vrstvy, vodítka zarovnání, interaktivní rámce a další prvky vám usnadní práci na stránkovém zlomu.
  • Nový vzhled ukotvitelného panelu Vlastnosti objektu: Šetřete čas díky dolaďování návrhů a přístupu k nastavení objektu z jednoho místa.
„Lidé hledají software, který dokáže nabídnout profesionální výsledky, ale nebude příliš složitý. To je
důležité zejména pro ty, kdo potřebují grafický software při práci,“ vysvětluje Kathleen Maherová, hlavní analytička společnosti Jon Peddie Research. „Sada CorelDRAW Graphics Suite byla navržena
právě za tímto účelem a je zřejmé, že se toto zaměření silně projevuje i v nové verzi. Společnost Corel nabízí funkce, které činí tento software zajímavým pro zkušené grafiky, zároveň se však s ním rychle naučí pracovat i noví uživatelé.“

Co je součástí sady CorelDRAW Graphics Suite X6:
  • CorelDRAW X6, intuitivní aplikace pro vektorové ilustrace a stránkový zlom
  • Corel PHOTO-PAINT X6, profesionální aplikace pro úpravu obrázků
  • Corel PowerTRACE X6, nástroj umožňující rychle a přesně převádět rastry na upravitelnou vektorovou grafiku
  • Corel CONNECT, prohlížeč na celou obrazovku, který umožňuje prohledávat digitální obsah v počítači, místní síti, na disku a v databázích služeb iStockPhoto a Fotolia
  • Corel CAPTURE X6, nástroj pro pořízení snímku obrazovky jedním kliknutím
  • Corel Website Creator X6, nový výkonný software pro tvorbu webových stránek
Uživatelé rovněž získají 10 000 klipartů a obrázků ve vysoké kvalitě, 1 000 nových profesionálních digitálních fotografií ve vysokém rozlišení, 1 000 písem OpenType, včetně špičkových písem, jako je Helvetica, 2 000 šablon vozidel, 350 šablon navržených profesionály a 800 rámců a vzorů. V průběhu životního cyklu sady CorelDRAW Graphics Suite X6 bude společnost Corel zpřístupňovat uživatelům další obsah a funkce, které přinesou lepší práci s produkty X6. Všechny verze sady CorelDRAW Graphics Suite X6 v krabici obsahují obsáhlou vázanou barevnou příručku, která pomůže uživatelům všech úrovní rychle zahájit práci.
Kompletní obsah sady CorelDRAW Graphics Suite X6 a odkaz na stažení plně funkční 30denní zkušební verze zdarma naleznete na adrese www.corel.com/coreldraw.

Dostupnost a ceny
Sada CorelDRAW Graphics Suite X6 je okamžitě k dispozici ke stažení v elektronické formě (ESD) na webu www.corel.com, a to v angličtině, němčině, italštině, francouzštině, španělštině, brazilské portugalštině a holandštině. Verze v krabicích budou u autorizovaných prodejců společnosti Corel k dispozici na konci března. Doporučená maloobchodní cena činí 599 EUR za plnou verzi a 299 EUR za upgrade. Uvedené ceny jsou bez DPH. Podrobnější informace o cenách a pravidlech upgradu naleznete na adrese www.corel.com/coreldraw. K dispozici jsou rovněž licence pro komerční a vzdělávací sektor.
Polská, česká, ruská, švédská, finská, maďarská a turecká jazyková verze sady CorelDRAW Graphics Suite X6 bude k dispozici na jaře 2012.
Screenshot CorelDRAW_X6 --1212

Mohlo by vás zajímat: