Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Océ TDS750 – dále rosteme

Pondělí, 23 Květen 2011 14:48

Tags: Océ | Tiskárny | Velkoformáty

oce-01Společnost Océ v lednu tohoto roku uvedla na trh velkoformátový multifunkční systém Océ TDS750. Vychází z praxí prověřeného a cenami ověnčeného systému Océ TDS700, přičemž posouvá možnosti tisku opět o něco dále. V základní konfiguraci tiskárna obsahuje dvě role médií a jeden zásobník na řezané formáty, v maximální konfiguraci šest rolí a jeden zásobník na řezané formáty. V tomto případě máme k dispozici až 1200 m rolového papíru pro konzistentní tisk s rychlostí 6 m/min (9 A1/min).

Od uvedení Océ TDS700 byla přidána možnost přímého tisku DWF formátu, skenování do formátu PDF/A pro dlouhodobou archivaci, podpora protokolu HTTPS pro zabezpečený přenos tiskových úloh z aplikace Océ Print Exec Workgroup/Basic, základní podpora protokolu IP verze 6, možnost tisku prodloužených formátů o délce až 150 m, použití jednoho skeneru Océ TC4 pro plnohodnotné kopírování na více TDS i TCS zařízení, vzdálený restart systému a vzdálená instalace záplat.

U TDS750 je dále vylepšena podpora protokolu IPV6, skenovat lze nyní i do vícestránkových dokumentů PDF/A a TIFF, přímo tiskne i formát DWF-3D. U skeneru TC4 lze nově navolit větší počet kontrolních výtisků při skenování do souboru (výhoda spojení úloh kopírování a digitalizace do jedné) a přibyla možnost zadání uživatelské délky pro skenování. Uživatel Océ TDS750 si nyní může zvolit, jak se má chovat systém, pokud dojde role média dané šíře (použít jinou roli stejné šíře, použít roli větší šíře nebo počkat na založení role nové). Došlo i k dalšímu vylepšení kvality tisku, zejména u šedých ploch a velmi tenkých čar.

O zpracování všech úloh se stará výkonný TDS Professional Power Logic Controller (ve standardu vybavený 2 GB operační paměti s 2x250GB pevnými disky), který využívá tři volitelné softwarové licenční balíčky – základní pro tiskárnu, expresní pro multifunkční systém a profesionální, splňující požadavky nejnáročnějších uživatelů.

Pro odesílání tiskových úloh na tiskárnu Océ TDS750 lze nově využít software Océ Publisher Select, uvedený společně se zařízením Océ ColorWave 600. Jedná se o velice intuitivní tiskový nástroj, který umožňuje dávkový tisk s náhledem výkresů, včetně naznačení pozice výtisku na zvoleném tiskovém médiu a např. i orientace výkresu pro on-line skládání. Díky tomu šetří nejen čas obsluhy, ale i značně snižuje chybovost při tisku a s tím související náklady. Vedle Océ Publisheru lze pro tisk použít i ostatní aplikace – webové Océ Print Exec Basic/Workgroup nebo Océ ReproDesk Studio, Select a Professional.

Tiskárna Océ TDS750 může být vybavena buď skenerem Océ TC4 (pro barevné skenování, popř. skenování silných originálů až do tloušťky 15 mm), nebo osvědčeným produkčním černobílým skenerem Océ TDS600. Jako výstupní zařízení slouží standardně horní výstupní zásobník pro 100 výtisků, volitelně lze připojit on-line skládačku, výstupní stůl pro kopie nebo zařízení Océ Double Decker Pro.

V systému Océ TDS750 koncový zákazník nalezne rychlou, pro obsluhu snadnou a spolehlivou velkoformátovou multifunkční tiskárnu, vyrobenou s využitím trvanlivých a odolných dílů, s vynikající kvalitou výstupu 600x1200 dpi, nulovou zahřívací dobou a zároveň nejnižší spotřebou energie, hlučností a emisí ozónu ve své třídě.

Océ TDS750 včetně on-line skládačky a všech zmiňovaných SW je k dispozici na showroomu společnosti Océ v Praze a bude k vidění a vyzkoušení i na stánku Océ během výstavy PrintExpo, pořádané v Brně v termínu 3.–6. května 2011.

Autor je produktový manažer a systémový konzultant firmy TDS.


Mohlo by vás zajímat: