Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Océ Repro Desk Studio – software pro prohlížení, tisk a účtování velkoformátových úloh

Čtvrtek, 20 Říjen 2011 08:05

Tags: Océ | Tiskárny | Velkoformáty

oce-01Práce tak snadná, jako napočítat do tří...

Velkoformátový software Océ Repro Desk Studio je jednoduchý nástroj s jednoduchým uživatelským rozhraním určený pro tisk na více umístění – na lokální tiskárny, do centrální reprografie nebo i do externích copy shopů, vybavených softwarem Océ Repro Desk Select nebo Océ Repro Desk Professional. Obsahuje skutečný rychlý WYSIWYP (What You See is What You Print) prohlížeč pro detailní kontrolu tiskových úloh před tiskem, čímž garantuje správné vytištění úlohy napoprvé a díky tomu šetří čas obsluhy i náklady spojené s nepovedenými výtisky.

Skládá se z klientské a serverové části, na správci serveru je rozhodnutí, zda bude systém nakonfigurován pro přímý tisk uživatelů na jednotlivé tiskárny (různé skupiny uživatelů mohou mít odlišná práva přístupu k tiskárnám), nebo zda budou úlohy shromažďovány ve středisku úloh na serveru a tisk si poté řídí podle potřeby obsluha serveru. Uživatelé mohou využívat pro tisk sdílené složky (hot foldery) s přednastaveným způsobem tisku, klientský software Océ Publisher, ovladače Océ PDF/LDF Writer integrované přímo do prostředí Windows nebo Océ LDF Driver určený pro AutoCAD (vše je součástí instalačního balíčku klientské části Océ Client Tools).

Océ Publisher je praktická aplikace určená pro dávkový tisk dokumentů v podporovaném formátu – HP-GL, HP-GL/2, PDF, PS, TIFF, JPEG, PNG, BMP, CalComp, CALS, VIC, DWF a DWG (DWG vyžaduje AutoCAD nainstalovaný na daném PC). Ovladač Océ PDF Writer se používá pro tisk dokumentů formátu A4/A3 přímo z aplikací Windows na Océ Repro Desk Studio, obdobně ovladač Océ LDF Writer slouží pro tisk velkoformátové dokumentace. Integrovaný ovladač pro AutoCAD slouží k přímému odesílání DWG dokumentů přímo z prostředí AutoCADu.

oce-02
Server umí rozdělit tisky na skupinu tiskáren na základě požadavku na černobílý/barevný tisk nebo i oddělit maloformátové dokumenty A4/A3 od velkoformátových. Dokáže také zohlednit rychlost tisku jednotlivých tiskáren, přítomnost on-line skládacího zařízení, nebo zajistit jejich rovnoměrné zatížení. Océ Repro Desk Studio server je primárně určen pro tisk na Océ velkoformátová zařízení, lze ale použít i pro tisk na ostatní ne-Océ zařízení, podporující tisková data ve formátu HP-GL/2, TIFF nebo PS. Navíc je zde integrován účtovací systém pro zcela průkazné přiřazení tiskových a kopírovacích (u Océ multifunkčních systémů) nákladů na jednotlivé projekty. Samozřejmostí je české uživatelské rozhraní klientské i serverové části.

Software Océ Repro Desk Studio je jedinečným řešením pro centrální tisk v podnikové sféře, ale dokáže dobře posloužit k vyřešení tisku i v menším copy shopu. Lze jej nainstalovat v 60denní zkušební verzi. Další informace naleznete na webových stránkách www.oce.cz, dotazy můžete také směrovat na e-mailovou adresu: jiri.linhart@oce.com.

Přehled velkoformátových tiskáren Océ

oce-03Společnost Océ patří k předním dodavatelům systémů pro profesionální správu a tisk dokumentů. Nabídka produktů se značkou Océ zahrnuje systémy pro tisk a kopírování v kancelářích, vysokorychlostní digitální produkční tiskárny a velkoformátové tiskové systémy pro technickou dokumentaci a reklamní grafiku. Océ je také předním poskytovatelem outsourcingu správy dokumentů.

Tento přehled slouží ke stručnému seznámení s portfoliem velkoformátových tiskáren, které společnost Océ v současné době nabízí. Nejucelenější nabídka produktů na trhu zahrnuje tiskárny, skenery a multifunkční systémy od nejnižších výkonů, přes střední až po ty nejvyšší, černobílé i barevné, tonerové i inkoustové, zařízení využívající špičkové nejnovější technologie i cenově zvýhodněné modely z řady Prémia Class.

Mezi stěžejní produkty pro nižší až střední objemy tisků patří bezesporu multifunkční systémy – černobílý Océ PlotWave 300 a barevný Océ ColorWave 300. Oba obsahují integrovaný barevný skener a unikátní horní výstupní zásobník pro tisky a kopie až do počtu 50 formátů A0. Díky technologii zpracování obrazu Océ Image Logic dosahují perfektních kopií již na první průchod originálu bez zvláštního nastavování. Vlajkovou lodí pro střední až vyšší výkony je multifunkční černobílý systém Océ TDS750, s možností volby barevného nebo černobílého produkčního skeneru. Pro střední až vysoké objemy barevného i černobílého tisku je určeno zařízení Océ ColorWave 600, využívající jedinečnou patentovanou tiskovou technologii Océ CrystalPoint s tonerovýni perlami, spojující výhody tonerového a inkoustového tisku. Océ má v nabídce i plotry a multifunkční řešení pro nižší výkony, typickým představitelem je zařízení Océ ReproKiosk.

Více informací o produktech Océ naleznete na stránkách www.oce.cz nebo global.oce.com.

Autor je product manager/system consultant TDS ve společnosti Océ-Česká republika.


Mohlo by vás zajímat: