Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Mio MiVue – nové kamery do auta pro HD záznam jízdy

Autor článku: Mio   
Úterý, 13 Listopad 2012 17:19

Tags: Mio

Mio_MiVue_1246Mio představuje zcela novou řadu produktů – Mio MiVue 338 a 358 – kamery pro HD záznam jízdy, díky kterým se řidiči budou při řízení cítit bezpečněji, stejně tak i při opuštění auta na parkovišti. Nahrávací režim se totiž aktivuje, pokud jeden ze senzorů zjistí změnu pohybu a jejich kvalitní optická soustava zajistí jasný obraz i za zhoršených světelných podmínek. Kamery Mio MiVue 338/358 jsou vybaveny 2" a 2,4" displejem a širokoúhlým objektivem s rozsahem 120°, který zaznamená situaci před vozidlem bez mrtvého úhlu. Pořizovaná videa jsou ukládána ve vysokém HD rozlišení 720p, respektive u modelu 358 ve Full HD rozlišení 1080p, a jsou komprimovány pomocí kodeku H.264, který poskytuje vysoké detaily obrazu při malé velikosti. Díky tomu lze na vloženou microSD kartu uložit více hodin záznamu.

Nové kamery Mio MiVue mají ostrý a živý obraz i díky objektivu tvořenému soustavou šesti skleněných čoček. Díky zvýšené citlivosti snímače poskytují kamery také čistý obraz i za horších světelných podmínek.

Výhodou kamery MiVue 358 je přítomnost snímače přetížení (senzor G), který zaznamenává změny ve 3 osách. Při záznamu jízdy jsou data zaznamenána ve formě grafu a v případě nehody je díky tomu možné zjistit, odkud náraz přišel a jak k němu došlo.

Díky tomuto senzoru lze aktivovat i režim Nahrávání událostí, který pak není závislý na tom, zda si jej řidič zapomene zapnout, ale aktivuje se automaticky při zaznamenání změny pohybu a následně kamera uloží záznam dané události. Obdobného principu se využívá pro režim Parkování, kdy díky snímači pohybu se při jakékoliv změně kamera MiVue automaticky zapne a začne nahrávat, i když řidič není ve vozidle.

Kamera MiVue 358 je vybavana i režimem Fotografování a umožňuje pořídit fotodokumentaci nehody.

Součástí balení je software MiVue Manager, který umožňuje procházet a přehrávat nahraná videa různou rychlostí, nebo po nehodě analyzovat data ze snímače přetížení, který ukazuje směr jízdy a změnu rychlosti. Také nabízí možnost spojovat nahraná videa a sdílet je na sociálních sítích jako je YouTube nebo Facebook.


Mohlo by vás zajímat: