Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

On-line verze platformy V6

Čtvrtek, 14 Červenec 2011 14:38

Tags: 3DStore | Business | Cloud Computing | Dassault | Outscale | Verze 6

V6 v clouduSpolečnost Dassault Systèmes (3DS) představila novou online verzi platformy V6 otevřenou komunitě vývojářů, novou on-line prodejnu a v neposlední řadě též nové byznys služby poskytované v režimu „cloud computing”. Společnost Dassault Systèmes též oznámila strategickou investici do společnosti Outscale, což je začínající firma poskytující služby na bázi nové generace SaaS (software as service).

Platforma Verze 6
3DS nabízí Verzi 6 jako otevřenou platformu pro poskytování tzv. živé zkušenosti, inteligentních informací, sociální inovace, projektování ve 3D a strukturování podnikových aktiv a operací tak, aby bylo dosaženo skutečné dokonalosti. Zkušenostní platforma 3DS je postavena na bázi technologie Verze 6, jež je základem všech produktů 3DS (CATIA, SolidWorks, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, 3DVIDIA, Exalead, 3DSWYM).
Platforma Verze 6 nabízí jednoduchý mechanismus pro okamžitou konfiguraci, rozšíření schopností pro mash-up a vývoj nových aplikací a zážitků pro klienty. 3DS rovněž poskytne široké komunitě vývojářů kompletní online prostředí pro vývoj, distribuci řešení živé zkušenosti.

3DStore
Společnost 3DS představila svůj 3DStore pro živou zkušenost a aplikace. 3DStore nabídne řadu služeb 3D a PLM v režimu cloud computing:
  • 3DSWYM, nová inovace v sociální oblasti
  • n!fuze – pro uživatele SolidWorks – a n!volve pro klienty používající CATIA verzi 6 – obě novinky využívají oceněnou technologii ENOVIA verze 6.
  • Přístup k produktům 3DS včetně 3DVIA nebo Draftsight
  • Přístup ke zkušenostem a aplikacím poskytovaným partnery a klienty.
Řešení postavená na Verzi 6 nabízejí uživatelům možnost využívat to, co potřebují a v okamžiku, kdy to potřebují. Řešení jsou nabízena na bázi předplatného, tudíž není nutné podstupovat vstupní investice do další infrastruktury, uzavírat dlouhodobé závazky nebo na sebe brát administrativní zátěž. Řešení byla navržena tak, aby se dokázala přizpůsobit potřebám jakkoli velké organizace či projektu.
Dominique Florack, výkonný viceprezident společnosti Dassault Systèmes zodpovědný za produkty, výzkum a vývoj novinku komentoval slovy: „Jsem velice rád, že mohu představit naše první  3D a PLM řešení v režimu cloud computing, které využívá špičkového modelu SaaS/laaS a nabízí jeho výhody našim klientům. Zkušenostní platforma 3DS nyní zprostředkovává všem vývojářům výhody organické architektury Verze 6.”

Investice do Outscale
Společnost Dassault Systèmes rovněž oznámila strategickou investici do společnosti Outscale, začínající softwarové firmy poskytující novou generaci služeb SaaS. Právě Outscale bude pro Dassault Systèmes zajišťovat provoz na základě služeb SaaS. S Outscale bude moci Dassault Systèmes zajistit pro klienty non-stop služby na nejvyšší úrovni a zároveň bude možné využít zdrojů z oblasti cloud computing a zajistit tak nejlepší možnou dostupnost online aplikací po celém světě. Nasazení PLM technologie pro správu různých míst v režimu cloud zajistí konkurenční výhodu.
„Tím, že se Dassault Systèmes stal naším akcionářem, se nám podařilo dosáhnout kombinace silného mezinárodního partnera s přístupem k nejnovějším softwarovým technologiím. Naše firma nyní disponuje prostředky, které ji umožní zahájit další revoluci v oblasti IT,” prohlásil předseda představenstva Outscale Laurent Seror.

Mohlo by vás zajímat: