Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

3D simulace od DS pomáhá školit lékaře i laiky

Středa, 11 Leden 2012 12:12

Tags: 3DVIA | Alive | Dassault | Staying

Credit-Dassault-Systemes_Stayin-1202Společnost Dassault Systèmes představila novou 3D platformu s názvem „Staying Alive”. Ta byla vyvinuta ve spolupráci s lékařskou laboratoří iLUMENS Descartovy univerzity v Paříži a využívá pro výuku medicíny simulačních technologií. Jak zdravotníci tak široká veřejnost se mohou na webové stránce Staying Alive naučit správný postup a techniky poskytování první pomoci člověku postiženému zástavou srdce. Ve virtuálním 3D prostředí vyvinutém společností Dassault Systèmes si každý může vyzkoušet a osvojit postupy, které mohou zachránit lidský život.

Lékařským profesionálům, studentům medicíny a dalším umožňuje nacvičovat poskytování první pomoci v „kolaborativní” 3D webové aplikaci. Své výsledky mohou hodnotit a prostřednictvím aplikace pro Facebook dokonce absolvovat školení se svými přáteli.

„Staying Alive je vůbec první lékařská iniciativa svého druhu, jejímž cílem je poskytovat proškolení v technikách, které lze dle potřeby libovolně opakovat a procvičovat, než budou aplikovány na skutečného pacienta. Projekt umožňuje díky realistické zkušenosti doslova každému osvojit si kroky, které budou potřebovat při poskytnutí první pomoci,” vysvětluje profesor anesteziologie a intenzivního lékařství, šéf organizace iLUMENS Alexandre Mignon.
Credit-DS_Stayin1202b
Řada lékařských firem již používá řešení vyvinutá společností Dassault Systèmes a své produkty navrhuje ve 3D. Jednou z takových firem je koncern Philips, jehož defibrilátor HearthStart (HS1) byl navržen tak, aby jej mohli používat i laici. Právě tento přístroj najdeme ve virtuálním prostředí Staying Alive.
Poskytnutí první pomoci „nanečisto“ si můžete díky platformě 3DVIA Studio vyzkoušet na stránce www.stayingalive.fr/en. Více informací o projektu „Staying Alive“ a video najdete zde.
Více o platformě 3DVIA Studio naleznete zde.

Mohlo by vás zajímat: