Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Řešení pro inteligentní, bezpečný a propojený automobil

Čtvrtek, 19 Červenec 2012 19:58

Tags: AUTOSAR | Car | Connected | Dassault | Save | Smart | Systèmes

Smart Safe & Connected Car - 1229Společnost Dassault Systèmes spouští nové řešení pro automobilový sektor. Novinka nese název „Inteligentní, bezpečný a propojený automobil” (Smart, Safe & Connected Car) a urychluje vývoj integrovaných systémů při zachování bezpečnostního standardu ISO26262 a kompatibility se standardem AUTOSAR. Přes 80 % inovací v automobilovém průmyslu se v současnosti týká elektroniky a softwaru. Velká část z toho se zaměřuje na aktivní nebo pasivní bezpečnost, zábavu a výkon. V reakci na tento trend vytvořili přední hráči v automobilovém průmyslu standard  Automotive Open System Architecture (AUTOSAR).

Vedle toho musí výrobci automobilů splňovat nový bezpečnostní standard ISO26262 Electric/Electronic, který vyžaduje kompletní procesní dokumentaci, analýzu a verifikaci. Díky řešení Dassault Systèmes „Smart, Safe & Connected Car“ mohou výrobci úspěšně řídit složitý vývoj vozu propojením různých nástrojů na jediné platformě a dynamicky testovat různé systémy. Uživatelé tak profitují z „recyklace znalostí“, bezpečnostních cílů, zkrácení doby a snížení nákladů na vývoj integrované elektroniky.

„Naši klienti chtějí vyvinout ty nejinteligentnější a nejbezpečnější možné vozy. Jejich zákazníci si tak budou moci jízdu vozem naplno vychutnat,“ říká výkonná viceprezidentka společnosti Dassault Systèmes Monica Menghini. Zároveň dodává: „Naše platforma 3DEXPERIENCE umožňuje integraci mechanických, elektronických a softwarových systémů při simulaci digitálního vozidla, díky čemuž je možné uvádět vozy na trh dříve a zvyšovat kvalitu produktů ve složitých integrovaných systémech.“

Mohlo by vás zajímat: