Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Navštivte virtuální 3D showroom návrháře Juliena Fournié

Pondělí, 18 Únor 2013 14:01

Tags: Dassault | FashionLab | Julien Fournié | Premier Showroom | Systèmes

Showroom Foto-9-1308Známý francouzský designér Julien Fournié, o němž jsme již psali zde, rozšířil spolupráci se společností Dassault Systèmes a představil svůj první virtuální showroom. „Premier Showroom“ umožňuje Fourniéovi bližší kontakt s klienty i příznivci, kteří se mohou s jeho tvorbou seznámit zcela novým způsobem – pomocí internetové 3D aplikace. Unikátní prostředí je dostupné více lidem najednou, ti v něm mohou navzájem komunikovat a dokonce se, pokud je návrhář online, setkat s avatarem Fourniéa. „Premier Showroom“ vznikl v rámci projektu FashionLab. Unikátní projekt rozvíjející využití 3D technologií v módním průmyslu představila společnost Dassault Systèmes v prosinci v pražské Galerii CZD.

Prostřednictvím Premier Showroomu odkrývají Julien Fournié a FashionLab nové možnosti využití online virtuálních nástrojů ve světě módy. Fournié nejdříve používal 3D nástroje pro rychlejší a efektivnější navrhování, nyní s nimi experimentuje v rámci prezentace svých kolekcí a své značky. Virtuální showroom umožňuje prohlédnout si Fourniéovy kolekce, nebo se podívat na jeho předchozí přehlídky „z pohovky virtuálního obývacího pokoje návrháře“. Julien Fournié je autorem designu, barevného ladění textur i celkového futuristického stylu showroomu. Tým FashionLabu pak jeho vize realizoval.
Julien Fournié začal s Dassault Systèmes spolupracovat v roce 2010. Právě jejich spolupráce stála u zrodu projektu FashionLab, který vyvíjí 3D modelovací řešení pro módní návrháře. Společně vyvinuté softwarové nástroje dokáží napodobovat odpor, pohyb a váhu použitých látek i ostatních materiálů užívaných v módním průmyslu. Nástroje vytvořené vývojáři FashionLabu také umožňují navrhovat virtuální oděvy ve 3D tak, jak jsou návrháři zvyklí, tedy pomocí klasických skicovacích technik.
FashionLab Showroom Fournie - 1308


Mohlo by vás zajímat: