Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

All Eyes on Paris – podívejte se na 3D model očima zvířat

Čtvrtek, 22 Srpen 2013 14:55

Tags: 3D projekt | All Exes on Paris | Dassault | Paříž z pohledu zvířat | Systèmes

All Eyes on Paris-1334Dassault Systèmes a produkční inovační společnost Current spustily realistický 3D projekt „All Eyes on Paris” („Všechny oči se upírají na Paříž“). Ten je financován z prostředků francouzského regionu Ile de France v rámci akce „Futur en Seine” („Budoucnost na Seině“). Jedinečný 3D zážitek v reálném čase je přístupný prostřednictvím interaktivního webu. Dětem i dospělým umožňuje podívat se na svět očima zvířat. Rozhlédnout se očima kočky, krysy, psa, sokola nebo včely můžete na této stránce.

Na základě vědeckých dat* přibližuje tato populárně vzdělávací hra zvířecí vidění v interaktivním 3D prostředí na příkladu známého pařížského náměstí Place Vendôme. Projekt obsahuje krátkou hru pro každé z uvedených zvířat. Hráč se snaží získat co nejvyšší počet bodů při plnění úkolů a zvládání obtíží spojených s omezeným viděním. Díky tomu se současně baví i učí.
Uživatelé mají následně možnost připojit se ke komunitní platformě, na níž mohou sdílet své dojmy, diskutovat a chatovat o svých zážitcích. Stránka je škálovatelná a brzy na ní přibudou ukázky vidění očima dalších zvířat. Cílem je vytvořit první srovnávací online platformu, která představí, jak vidí různá zvířata.
All Eyes on Paris-zvirata-1334

*Projekt All Eyes on Paris obsahuje 3D simulaci, kterou uznali po vědecké i vizuální stránce hned tři renomovaní specialisté na veterinární oftalmologii: Dr. Didier Schmidt-Morand, Dr. Laurent Bouhanna a Dr. Jean-Pierre Jegou.


Mohlo by vás zajímat: