Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Edgecam Workflow slaví úspěch i v Japonsku

Čtvrtek, 21 Listopad 2013 17:15

Tags: EDGECAM | Nagoya | Nexnet | Výstava | Workflow

Nexnet Edgecam-1347Na proslulé výstavě Japanese Mechatronics Technology se podařilo uzavřít tři významné kontrakty na nákup licencí Edgecamu a řada dalších návštěvníků expozice má v plánu nákup již brzy. Akce se konala v průmyslovém srdci Japonska, ve městě Nagoya. MECT je jednou z nejvýznamnějších japonských průmyslových výstav přitahující jak výrobce a dodavatele, tak i koncové uživatele produktů pro automatizaci výroby. V této oblasti má sídlo mnoho špičkových firem jako Sandvik, Mazak, Okuma či DMG Mori Seiki a využily této příležitosti nejen na setkání s potenciálními i stávajícími zákazníky, ale také na setkání se svými obchodními partnery.

Firma Edgecam KK na výstavě předvedla, jak nové nástroje Workflow dokáží vytvořit dráhy nástrojů během několika vteřin. Tyto nástroje pomáhají při načítání a polohování polotovaru, výběru prostředí (frézovacího nebo soustružnického) a vhodného obráběcího stroje, přidání uživatelem definovaného polotovaru nebo polotovaru z databáze, načítání upínačů, výběru stroje a souboru nástrojů a při použití strategií pro dosažení ještě vyšší automatizace při obrábění.
Návštěvníci stánku Edgecamu se sami přesvědčili, že Edgecam opravdu mění pravidla hry na poli CAD/CAM systémů. Chválili Edgecam jako velmi jednoduchý na používání, a to zejména díky Workflow.
Dalším velkým lákadlem na stánku byla loňská novinka – vysokorychlostní hrubovací technologie Waveform, pomocí které lze ušetřit nejen výrobní čas, ale také životnost nástrojů a strojů.

Akihiro Goto, ředitel Edgecam KK v Japonsku, říká: „V souvislosti s neustálým ekonomickým růstem v Japonsku zde většina návštěvníků byla za určitým účelem, především chtějí investovat do nových strojů včetně kvalitního CAD/CAM softwaru – tím byl pro naše návštěvníky Edgecam, který jejich nové stroje povyšuje na ještě vyšší úroveň.“

Kromě zmíněných vylepšení Workflow se čeští zákazníci akciové společnosti Nexnet mohou v nové verzi Edgecamu 2014 R1 dále těšit na zcela nový cyklus Srazit hranu/odstranit otřepy, který podporuje 2D geometrii i 3D útvary modelu či vylepšení všech cyklů pro obrábění obecných ploch o možnost využití 3D poloměrové korekce.
Příkaz Obrobit útvar uživateli umožňuje interaktivně zvolit útvar na polotovaru, který chce obrábět. Může si dále zvolit, zda chce hrubovat, dokončovat nebo obojí, což mu zajistí plnou kontrolu nad obráběním, aniž by bylo nutné použít plnou automatizaci. Správce upínačů v Edgecamu eviduje sklíčidla a upínací hlavy, které mohou být při obrábění použity. Další úspora času pro Vás: Správce upínačů automaticky filtruje vhodné a nevhodné upínače pro Vámi zvolený polotovar a dále Vám nabídne dynamický náhled před umístěním na polotovar.
Další vylepšení se týkají nového designu označení počátku či zobrazení obrázku v dialozích, které byly rozšířené na další cykly. Vylepšeny byly také Zakázkové listy, aby byly jednodušší a rychlejší pro menší zákazníky a zároveň velmi sofistikované pro pokročilé uživatele, kteří si je chtějí přizpůsobit dle svých potřeb. Tato funkce je přístupná přes webový prohlížeč, klientem může být počítač, tablet či smartphone, a je tedy možné přistupovat k Zakázkovým listům i v dílně bez nutnosti tisku.
Vydání produktu Edgecam 2014 R1 v češtině je plánováno na konec roku 2013. V případě zájmu o další informace kontaktuje prosím společnost Nexnet e-mailem na obchod@nexnet.cz nebo na tel. čísle 573 332 143.


Mohlo by vás zajímat: